Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θέλει να λύσει το μεταναστευτικό;

Must Read

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και όπως έχουμε ξαναπεί σύντομα θα ακούσουμε ένα μεγάλο μπαμ και θα είναι ο μεταναστευτικό σχεδιασμός της.

Για λίγο το ζήτημα έφυγε από τους τίτλους των ειδήσεων. Σε αυτό συνέβαλλαν το εορταστικό κλίμα, ο καιρός που περιόρισε κάπως τις ροές και ασφαλώς το ταξίδι του πρωθυπουργού. Ωστόσο ο κόσμος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι στα κάγκελα και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις καθώς οι κάτοικοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει.

Πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη σύσκεψη  και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων, φορέων, εκπροσώπων  και πολιτών των νησιών του Βορείου  Αιγαίου με θέμα  τους τρόπους αντίδρασης  στην αδράνεια και στις αποφάσεις της  Κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται στις 22 και 23 Ιανουαρίου ώστε να υπάρχει χρόνος για την καλύτερη οργάνωση τους. Επιπλέον κατά την  σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, δημάρχους και αρμόδιους υπουργούς, υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρου και υπουργών. Στην συνέχεια ο Ταξιάρχης Βέρος καταφέρθηκε εναντίον και του δημάρχου Μυτιλήνης. Αντικείμενο της κόντρας υπήρξε η διαφωνία του κυρίου Βέρου με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για κατασκευή νέας δομής στην Άντισσα.

Στο μεταξύ την Λέσβο επισκέφτηκε την Παρασκευή  ο υπουργός Ναυτιλίας Γάννης Πλακιωτάκης.  Κατά την επίσκεψη του στο κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης είπε μεταξύ άλλων για το νησί της Λέσβου πως «Έχει κρατήσει Θερμοπύλες όλα αυτά τα χρόνια, μια περιοχή που έχει σηκώσει στις πλάτες της δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού και έχουμε όλοι εμείς την υποχρέωση να στηρίξουμε το συγκεκριμένο νησί».

Ωστόσο οι κάτοικοι της Λέσβου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος νησιωτικής και ηπειρωτικής έχουν χορτάσει από ευχολόγια και αυτή την στιγμή είναι στα κάγκελα. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και τοπικοί φορείς αντιδρούν στην πολιτική της μετεγκατάστασης. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για 22 κέντρα σε όλη  την Ελλάδα, 22 μικρά χωριά με πληθυσμό 6-7 χιλιάδες κατοίκους δεν προχωράει. Αυτό που ζητούν είναι λύση στο πρόβλημα. Η μετακίνηση μερικών εκατοντάδων «προσφύγων» από τα νησιά στην ενδοχώρα δεν είναι λύση, είναι απλή μετάθεση του προβλήματος.

Δείτε επίσης: Η Δόμνα Μιχαηλίδου δίνει γη και ύδωρ στους μετανάστες – Απίστευτες παροχές για (παράνομους) ασυνόδευτους

Με πασαλείμματα δεν λύνεται το μεταναστευτικό.  Ούτε με κοροϊδία. Οι εκατό επαναπροωθήσεις στην Τουρκία που η κυβέρνηση διαφήμιζε πριν λίγο καιρό αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του. Πρέπει δηλαδή να διαφυλαχθούν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας.

Εντός της κυβέρνησης υπάρχουν αυτοί που θα ήθελαν να δουν να ακολουθείται μια πιο σκληρή πολιτική στο μεταναστευτικό και υπάρχου και οι δικαιωματιστές.  Μόλις προχθές η εφημερίδα «δημοκρατία» αποκάλυψε κατάπτυστο ΦΕΚ που στα μουλωχτά πέρασε παραμονή πρωτοχρονιάς και έφερε την υπογραφή της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στο ΦΕΚ εκείνο αποφασιζόταν oτι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες θα απολαμβάνουν ελεύθερων και δωρεάν μετακινήσεων, εισιτηρίων για θεάματα, θα λαμβάνουν μετρητά από τα ΑΤΜ και θα διαμένουν σε επιπλωμένα διαμερίσματα με θέρμανση και WI FI.

Με τέτοια ΦΕΚ του στυλ «ανοίξαμε και σας περιμέναμε » όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά είναι σαν να απευθύνουμε ένα παγκόσμιο προσκλητήριο. Σε τι λοιπόν διαφέρει η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ από αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Στην πράξη πέρα από κάποια λόγια περί κλειστών κέντρων δεν έχουμε δει τίποτα. Έτσι δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το αν πράγματι η κυβέρνηση θέλει να λύσει το πρόβλημα. Και ΦΕΚ σαν και αυτό της Μιχαηλίδου η σαν το άλλο εκείνο(4907/β/31-12) που χαρακτήριζε ως ασφαλείς χώρες μόνο την Ουκρανία, την Γεωργία, την Αλβανία και την Γκάνα, αφήνοντας εκτός ολόκληρη την Ασία και την Αφρική μας βάζουν σε σκέψεις για το τι πραγματικά θέλει να κάνει η κυβέρνηση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This