Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Euroleague! Πήρε τον “εμφύλιο” με Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Euroleague! Πήρε τον “εμφύλιο” με Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο 3ο και 4ο οκτάλεπτο, είχε τις λύσεις και κατάφερε να “λυγίσει” την αξιόμαχη Βουλιαγμένη στον ημιτελικό της Euroleague στο πόλο. Οι “ερυθρόλευκες” πήραν έτσι την πρόκριση στον αυριανό τελικό, έχοντας για κορυφαία παίκτρια της Αβραμίδου,.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του “εμφύλιου” ημιτελικού του final-4 της Euroleague υδατοσφαίρισης γυναικών, που φιλοξενείται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.  Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν 8-7 της Βουλιαγμένης και εξασφάλισαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι παίκτριες του Χάρη παυλίδη θα αντιμετωπίσουν αύριο (20/4, 14:15) το νικητή του αγώνα μεταξύ της οικοδέσποινας Σαμπαντέλ και της ιταλικής Πάντοβα. Κορυφαία από τις “ερυθρόλευκες” ήταν η Άλκηστη Αβραμίδου με τέσσερα γκολ (όλα στο β΄ ημίχρονο).

Το παιχνίδι…

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο αλλά και νευρικό, με την Βουλιαγμένη να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα με τα δύο γκολ της Χαραλαμπίδη και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με τα τέρματα των Ασημάκη και Τσουκαλά (2-2).

Ο ΝΟΒ σκόραρε στην πρώτη του επίθεση με την Χυδηριώτη (3-2), με τον Ολυμπιακό να χάνει αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια και να κάνει το 3-3 με το ελεύθερο σουτ της Πλευρίτου. Και πάλι όμως η Βουλιαγμένη πήρε… κεφάλι στο σκορ, με το διαγώνιο σουτ της Διαμαντωπούλου (4-3 με παίκτρια παραπάνω). Με κοντινή προβολή όμως, η Μανωλιουδάκη έκανε το 4-4, σκοράροντας για παίκτρια περισσότερη.

Η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που πήρε για 5η φορά το προβάδισμα, με την Χυδηριώτη να κάνει το 5-4. Η Τζόνσον όμως δεν μπόρεσε στην αμέσως επόμενη επίθεση να διώξει τον… κεραυνό της Αβραμίδου κι έτσι είχαμε άμεσα το 5-5. Η ίδια… έφερε τα πάνω – κάτω στη συνέχεια στο ματς, αφού -μέσα σε ένα λεπτό- έδωσε στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά το προβάδισμα, ενώ με το τρίτο της σερί τέρμα έκανε και το 5-7. Το γκολ της Χυδηριώτη (6-7) μπήκε σε σημαντικό σημείο, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η εκπληκτική Αβραμίδου έδωσε και πάλι “μαξιλαράκι” δύο γκολ στον Ολυμπιακό (6-8), ξεσηκώνοντας τις συμπαίκτριες της. Οι “ερυθρόλευκες” έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν τεράστιο προβάδισμα νίκης, αφού η Πλευρίτου δεν μπόρεσε να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι. Στα 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Ξενάκη μείωσε σε 7-8, αλλά οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη κυκλοφόρησαν την μπάλα στη συνέχεια και πήραν τη νίκη.

Το σφύριγμα της Λήξης είχε και μια στιγμή έντασης ανάμεσα στην τεχνικό του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου και της Αλεξάνδρας Ασημάκη (υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση), χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.

https://www.instagram.com/p/Bwbz6aiBExu/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1n4qqlujmiqt2

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1

Βουλιαγμένη: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάγκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις