Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Euroleague: Ήρωας ο Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ! “Βόμβα” από τον Ερυθρό Αστέρα στο Μιλάνο [videos]

Euroleague: Ήρωας ο Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ! “Βόμβα” από τον Ερυθρό Αστέρα στο Μιλάνο [videos]

Ένα απίστευτο “buzzer beater” του Μάικ Τζέιμς στην παράταση χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ζαλγκίρις Κάουνας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε την αντεπίθεσή του στη Euroleague παίρνοντας την τρίτη σερί του νίκη μέσα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, η οποία δείχνει να… ξεφουσκώνει. Η Μακάμπι διατήρησε το αήττητό της στο “Γιαντ Ελιάου” στη φετινή διοργάνωση ενώ η Ρεάλ συνέχισε με 100άρα επί της Βαλένθια.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα βρήκε… σκούρα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και χρειάστηκε ένα απίθανο “buzzer beater” του Μάικ Τζέιμς  4,1” πριν τη λήξη της παράτασης για να πάρει τη νίκη με 85-82 και ανέβασε το ρεκόρ της στη Euroleague σε 8-4. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα είχε αστοχήσει νωρίτερα στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας του ματς (69-69) αλλά εξιλεώθηκε στο τέλος.

Ο “ήρωας” της αναμέτρησης, Τζέιμς πέτυχε19 πόντους, αλλά πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους ήταν ο Στρέλνιεκς με 20. Από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, που έφτασε κοντά στην έκπληξη αλλά γνώρισε την έκτη σερί της ήττα στη δοργάνωση και το ρεκόρ της έγινε 3-9, ξεχώρισαν οι Γουόκαπ και Λεκαβίτσιους με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Λεντέι πέτυχε “double-double” με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

“Βόμβα” στο Μιλάνο έριξε ο Ερυθρός Αστέρας που επικράτησε της Αρμάνι με 77-67 και σημείωσε την τρίτη σερί του νίκη στη Euroleague -δεύτερη από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ντράγκαν Σάκοτα- την ώρα που οι Ιταλοί “κατρακυλάνε” από τις πρώτες θέσεις ασού συμπλήρωσαν τρεις σερί ήττες και πλέον έχουν ρεκόρ 7-5.

Ο Λορέντζο Μπράουν τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 7 ασίστ, με τον Μπάρον να προσθέτει 17 και τον Ντέρικ Μπράουν άλλους 12. Από την ομάδα του Μεσίνα, που γνώρισε την τρίτη σερί της ήττα και έπεσε στο 7-5, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 14 πόντους.

H Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Βαλένθια αλλά τελικά επικράτησε με εμφατικό τρόπο των “νυχτερίδων” (111-99) ανεβάζοντας το ρεκόρ της σε 9-3 στη διοργάνωση και συνεχίζοντας το φλερτ με την κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας την αντίπαλό της στο 4-8.

Κορυφαίοι για την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ράντολφ με 18 πόντους, ο Κοσέρ με 16 και ο Τόμπκινς με 14 πόντους αντίστοιχα. Από την Βαλένθια ξεχώρισαν ο Λόιντ, που πέτυχε 21 πόντους, ο Τόμπι που πρόσθεσε άλλους 20 και ο Ντούμπτζεβιτς με 17 πόντους.

Η Μακάμπι στο Τελ Αβίβ κράτησε το εντός έδρας αήττητό της στη Euroleague φέτος επικρατώντας εμφατικά με 77-55 της Μπάγερν Μονάχου για την 12η αγωνιστική της διοργάνωσης και ανέβασε έτσι το ρεκόρ της σε 8-4.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Οθέλο Χάντερ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους Βαυαρούς που συνεχίζουν να μην έχουν γευτεί τη χαρά μία εκτός έδρας νίκης αφού έχουν 0/6 στα ταξίδια τους στη διοργάνωση, ξεχώρισαν οι Λούτσιτς και Κόπονεν, που πέτυχαν από δέκα πόντους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12 αγωνιστικής στη Euroleague (6/12)

Ζενίτ – Βιλερμπάν (19:00)

Χίμκι – Μπαρτσελόνα (19:00)

Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου (19:45)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21:30)

Μπασκόνια – Αναντολού Εφές (22:00)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις