Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Euroleague: Κλήθηκαν σε απολογία Πιτίνο και Λάνγκφορντ!

Παναθηναϊκός – Euroleague: Κλήθηκαν σε απολογία Πιτίνο και Λάνγκφορντ!
ΦΩΤΟ intime

Απέχουμε λίγες ώρες από το game 2 του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και η Euroleague φαίνεται πως αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τον Ρικ Πιτίνο και τον Κιθ Λάνγκφορντ, για κάποιες δηλώσεις τους.

“Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε χέρια πάνω του σε κάθε φάση. Δεν πήραμε κάποια σφυρίγματα, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Κάναμε μία μεγάλη αντεπίθεση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά έχω απογοητευτεί για κάποια πράγματα”, δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο μετά τη λήξη του πρώτου ματς του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ, λόγια που -φαίνεται- πως… ενόχλησαν την Euroleague.

Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Νέα ευκαιρία για break στη Μαδρίτη

Η διοργανώτρια αρχή κάλεσε σε απολογία των κόουτς του “τριφυλλιού” για τις συγκεκριμένες δηλώσεις (σ.σ. άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία του ματς), ενώ για ανάλογες δηλώσεις κλήθηκε σε απολογία και ο Κιθ Λάνγκφορντ, με τους “πράσινους” να μην… καλοβλέπουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανήμερα του game 2 του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.

“Νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή, είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο” δήλωσε ο Λάνγκφορντ.

Τόσο ο Πιτίνο, όσο και ο Λάνγκφορντ έχουν χρονική προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστούν ενώπιον της αρμόδια επιτροπής της Euroleague και να δώσουν τις εξηγήσεις τους. (σ.σ. μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόστιμο κι όχι κάποια πιο σοβαρή τιμωρία).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις