Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άρης – Ξάνθη: Επαγγελματική νίκη! Πάτησε… γερά στην 6άδα με πέναλτι

Άρης
Intime

Το 7ο φετινό τέρμα του Μπρούνο Γκάμα (με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι) έδωσε τη νίκη στον Άρη (1-0), στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ξάνθη και τον εδραίωσε στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Superleague. Μένουν πίσω οι Ακρίτες για τα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη. Μεγάλη επέμβαση του Κουέστα στο φινάλε.

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια του να παραμείνει στην πρώτη 6αδα του βαθμολογικού πίνακα πήρε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 1-0 την Ξάνθη στο “Κλ. Βικελίδης” και έφτασαν τους 29 βαθμούς (μόνοι στην 5η θέση). Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει… πίσω τους Ακρίτες στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στα πλέι οφ (8οι με 26 βαθμούς ).

Ο Άρης μπήκε στο ματς, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ξάνθη να έχει αμυντικό… ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσει το “μηδέν”. Οι “κίτρινοι” κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς να δούμε κάποια “μεγάλη” φάση από τους δύο αντιπάλους.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Άρη να φτάνει πολύ γρήγορα στο 1-0. Ο Σάσα ανατράπηκε στο 57′ μέσα στη μικρή περιοχή της Ξάνθης από τον Μπαξεβανίδη, ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας το “Βικελίδης”.

Η Ξάνθη ανέβασε… στροφές, χωρίς όμως να κλείσει τους Θεσσαλονικείς στην άμυνα τους. Ο Φετφατζίδης ήταν -άλλωστε- αυτός που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να διατηρήσουν οι “κίτρινοι” την επιθετική τους παρουσία. Οι Ακρίτες έκαναν λάθη και όχι ευκαιρίες και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στη νίκη, έχοντας μάλιστα στο 88′ δοκάρι σε κεφαλιά του Ντιγκινί. Στο φινάλε του ματς όμως ο Κουέστα είπε ένα τεράστιο “ΟΧΙ” στο σουτ του Μπαξεβανίδη, στη μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις