Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Λαμία – ΠΑΟΚ: “Διπλό” με… κόλλημα! Το VAR δεν βοήθησε

Λαμία – ΠΑΟΚ: “Διπλό” με… κόλλημα! Το VAR δεν βοήθησε
Intime

Με το VAR να κολλάει (!) και να μην βοηθάει στη φάση του γκολ του Μάτος, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα της Λαμίας και παρέμεινε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μια αγωνιστική πριν οι “ερυθρόλευκοι” παίξουν στην έδρα της ΑΕΚ.

Δεν εντυπωσίασε, αλλά… έκανε τη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 1-0 και βρίσκεται και πάλι στο -1 από τον Ολυμπιακό, που την προσεχή Κυριακή παίζει στην έδρα της ΑΕΚ.

Το γκολ του Λέο Μάτος ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, αλλά… σήκωσε μεγάλη συζήτηση και διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, αφού ο διαιτητής ενημέρωσε ότι το VAR κόλλησε και δεν ελέγχθηκε η φάση (για το αν υπήρχε οφσάιντ).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία είχε υποδειγματική εικόνα στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας αποτελεσματικά τον ΠΑΟΚ και προσπαθώντας να πάρει την κατοχή της μπάλας και να “χτίσει” κάποια επίθεση. Ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν κατάφερε να βρει… ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική σε εστία, με το σουτ του Βιεϊρίνια (10′). Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν σιγά σιγά “στροφές”, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 16′ είδαν τον Άκπομ να πλασάρει άουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής και θέση αριστερά.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1220395473506312192

Το παιχνίδι κράτησε έναν καλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τελικό στο 0-1. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε στο 33′ ένα φάουλ ο Μάτος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και βρίσκοντάς τη με το γόνατο, την έστειλε στα δίχτυα της Λαμίας. Ο διαιτητής Σέζος αποφάσισε να μετρήσει το γκολ χωρίς να κάνει o ίδιος ο χρήση του VAR και μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες παικτών και του τεχνικού επιτελείου των γηπεδούχων (το video asistant referee φαίνεται να κόλλησε).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το πρόβλημα στο VAR να έχει λυθεί και με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει. Βλέποντας τη Λαμία να κερδίζει μέτρα, ο Άμπελ Φερέιρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σφιντέρσκι στη θέση του Άκπομ. Απ’ την μεριά του, ο Άκης Μάντζιος ανανέωσε και αυτός την επιθετική του γραμμή, βάζοντας στο ματς τον Μπιανκόνι στη θέση του Καραμάνου.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2 στο 72′. Έπειτα από κομπίνα σε φάουλ, ο Λημνιός σέντραρε από τα δεξιά, ο Ίνγκασον έπιασε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Βαρέλα δεν πρόλαβε να πάρει την κοντινή κεφαλιά και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο “δικέφαλος του Βορρά” κυκλοφόρησε έξυπνα την μπάλα, ενώ άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε στο φινάλε του ματς, φεύγοντας από την Λαμία με το “διπλό”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις