Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: “Καλπάζει”για τον τίτλο! Ο Πρίγιοβιτς “λύγισε” και τους Ακρίτες

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: “Καλπάζει”για τον τίτλο! Ο Πρίγιοβιτς “λύγισε” και τους Ακρίτες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να “καλπάζει” προς τον τίτλο και με τον Πρίγιοβιτς να λύνει το “γόρδιο δεσμό” και κόντρα στην Ξάνθη, πήρε τελικά μια άνετη νίκη με 2-0, παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της Superleague.

Έστω κι αν δυσκολεύτηκε αρχικά στο ματς, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το απόλυτο στην Τούμπα και κόντρα στην Ξάνθη, παίρνοντας μία ακόμη νίκη στο “δρόμο” για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, για το οποίο είναι πια το ακλόνητο φαβορί.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Βιεϊρίνια και ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά τον δικαίωσε με την ασίστ στον Πρίγιοβιτς για το 1-0 στο 48ο λεπτό του αγώνα. Ο Μαουρίτσιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους και “σφράγισε” ένα ακόμα τρίποντο για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό για να μάθει τη διαφορά του από τους διώκτες του. Πρώτη εκτός έδρας ήττα για την Ξάνθη.

Το παιχνίδι

Με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει αρκετά προβλήματα στη δημιουργία και κυρίως στην τελική πάσα, το πρώτο 25λεπτο του αγώνα με την Ξάνθη, πέρασε χωρίς την παραμικρή ευκαιρία. Στο 28΄όμως, από ένα λάθος του Κάνιας, ο Γέντρισεκ βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Τζουρίτσκοβιτς ανενόχλητο μέσα στην περιοχή, όμως αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη με κεφαλιά, στην φάση του αγώνα.

Η ευκαιρία των “Ακριτών” πάντως, φάνηκε να “ξυπνά” τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος στη συνέχεια “πίεσε” την ομάδα του Ράσταβατς και δημιούργησε τρεις καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Ζίφκοβιτς.

Στο 30′ ο Πέλκας έβγαλε μόνο του τον Πρίγιοβιτς στην αντεπίθεση, αλλά αυτός νικήθηκε από τον συμπατριώτη του στο τετ-α-τετ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν αυτός που σταμάτησε και το εξαιρετικό σουτ του Μπίσεσβαρ στο 40′, ενώ στο 42΄ο Κίτσιου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άστοχα με το κακό του πόδι, το αριστερό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αλλαγή το δεύτερο μέρος, καθώς ο Βιεϊρίνια επανήλθε από τον τραυματισμό του και πέρασε στη θέση του Κίτσιου για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του. Και τα κατάφερε μόλις στην πρώτη του προσπάθεια, αφού στο 48′ με φανταστική σέντρα, βρήκε τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή και αυτός με ιδανική κεφαλιά έλυσε έναν ακόμη “γόρδιο δεσμό” για την ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα για το 1-0.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1066402981854232576

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, ο Σέρβος επιθετικός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, όμως το σουτ του με τη μία, μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ξάνθης.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Πρίγιοβιτς, το πέτυχε ο Μαουρίτσιο στο 65′. Με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από το τείχος και νίκησε τον Ζίφκοβιτς, για το 2-0 της ομάδας του, που έβαλε ουσιαστικά και τέλος στο ματς.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1066406397678637061

Με την ομάδα του Λουτσέσκου να ρίχνει στη συνέχεια το ρυθμό και τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να “απειλήσουν” την εστία του Πασχαλάκη, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μία ακόμη νίκη, αλλά και την πρώτη εκτός έδρας ήττα για την Ξάνθη στη Superleague.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Ξάνθη

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58’ Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46’ Βιεϊρίνια), Μαουρίσιο (75’ Βέρνμπλουμ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (82’ Μελιόπουλος), Κασάδο, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Ντουρίτσκοβιτς, Καμαρά, Καντά (57’ Σαρπόνγκ), Κάστρο (69’ Μπρίτο), Χατζητερζόγλου

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις