Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Δεν είμαι τρελός, πέρυσι κερδίσαμε στο γήπεδο και η ΑΕΚ δεν το άξιζε”

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Δεν είμαι τρελός, πέρυσι κερδίσαμε στο γήπεδο και η ΑΕΚ δεν το άξιζε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε την ικανοποίηση – χαρά του για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, αλλά και για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του. “Είναι οι καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή” τόνισε για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του “δικέφαλου του Βορρά”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ντέρμπι της περασμένης σεζόν.

Τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ ΑΕΚ

Για το αν είπε κάτι στον Πρίγιοβιτς μετά τα όσα έκανε σήμερα: “Μετά το πρώτο γκολ, ήταν μία κουβέντα που κάναμε για ένα τακτικό κομμάτι. Το δεύτερο γκολ το απολαύσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι, αλλά προσπαθήσαμε να περάσουμε την ιδέα ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Μετά το παιχνίδι δεν τον είδα, ήμουν έξω για να ηρεμήσω λίγο”.

Για το αν θεωρεί ότι σήμερα έκανε τη διαφορά η ποιότητα των παικτών του: “Στο τέλος, ναι. Αυτό μπορούμε να πούμε. Είναι οι καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή. Βάζουν πάρα πολύ ψυχή σε όλη αυτή την περίοδο που είμαστε μαζί και χωρίς την προσπάθεια και την ποιότητα τους, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Ήταν μία περίοδος με πολλές νίκες και η ποιότητα τους έκανε τη διαφορά”.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος μετά τις επιλογές του στα παιχνίδια με την Τσέλσι και την ΑΕΚ: “Δεν ξέρω τι να απαντήσω… Δεν μπαίνω σε τέτοια απάντηση. Δεν ακούω το τι συζητιέται γύρω μου, αν κάτσω να ακούσω τι λέγεται θα μπούμε σε άλλη συζήτηση. Αν για εσάς είναι ένα παιχνίδι, για εμένα είναι μία γενικότερη εικόνα για το τι ακολουθεί. Είμαι απόλυτα υπεύθυνος για τα πάντα, γιατί είμαι ο προπονητής και πρέπει να καταλάβω τον αντίπαλο, τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτώ. Δεν ξυπνάω ένα πρωί και λέω απλά θα βάλω έναν παίκτη”.

Για το πόσο κοντά είναι η ομάδα σε αυτό που θέλει να δει από αυτήν: “Ήταν μία τεράστια νίκη σήμερα. Είναι δύσκολο να την αναλύσω τώρα. Είναι ένα παιχνίδι μετά από 2-3 μέρες μετά από την Τσέλσι. Την Τετάρτη έχουμε ένα άλλο παιχνίδι και μετά ένα ακόμη. Σε αυτά τα παιχνίδια, χρειαζόμαστε τους πιο φρέσκους παίκτες, κυρίως νοητικά. Έχουμε ένα εντελώς καινούργιο σύνολο, έχουμε 8-9 παίκτες νέους σε σχέση με πέρυσι. Ο καθένας έχει την δική του νοοτροπία και βρισκόμαστε στη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του γκρουπ. Θέλουμε να δείξουμε ότι ο καθένας είναι σημαντικός στην ομάδα και να προσαρμοστούν όλοι στο στυλ της ομάδας, γιατί το έχουμε κρατήσει αυτό. Πρέπει ο καθένας να γίνει κομμάτι αυτής της νοοτροπίας. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα μπορεί να συμβεί κάτι στην ομάδα, σε έναν παίκτη, γύρω μας, που μπορεί να μας απασχολήσει. Σήμερα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, επιθετική και καταφέραμε να κερδίσουμε με 2-0. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Προσπάθησα να κρατήσω φρέσκους κάποιους παίκτες. Ήταν πολύ δύσκολο αντιμετωπίζοντας μία ομάδα την Πέμπτη, όχι μόνο για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι, αλλά γενικότερα για την κατάσταση. Είχαμε κι ένα παιχνίδι τώρα, θα ακολουθήσουν κι άλλα”.

Για τις επιλογές του Ζαμπά στα τελευταία λεπτά: “Ο Ζαμπά μπήκε καλά, έχασε κάποιες μπάλες κι επειδή έχασε μία ευκαιρία, άρχισε να είναι λίγο απογοητευμένος στο παιχνίδι. Είναι ακόμη παιδί. Είναι 20 χρονών. Ήρθε με τελείως άλλη νοοτροπία από μακριά. Έχει μεγάλη ποιότητα, καλά φυσικά προσόντα, ταχύτητα, κυρίως τρέχοντας στο χώρο, αλλά χρειάζεται να μάθει να είναι διαφορετικός και να ωριμάσει. Δεν είμαι νευριασμένος μαζί του, ενδεχομένως αν είχε σκοράρει, να είχε κι άλλες ευκαιρίες να το κάνει”.

Για το τι περιμένει από εδώ και πέρα από την ομάδα του: “Παίξαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια ανάμεσα από τα ματς με την Μπενφίκα. Μία ακόμη φανταστική ομάδα. Πνευματικά ήταν δύσκολη αυτή η κατάσταση, γιατί υπήρχαν παίκτες που ήθελαν να παίξουν και παίκτες που δεν είχαν προσαρμοστεί σε αυτή την νοοτροπία. Παίκτες οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει την φιλοσοφία μας και δεν ήταν “οκ” στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όπως ο Βέρνμπλουμ. Μπήκε στο παιχνίδι, μας έδωσε πολλά και θα μας δώσει ακόμη περισσότερα. Μετά τον επαναληπτικό με την Μπενφίκα, υπήρχε μία απογοήτευση κι έπρεπε να το διαχειριστούμε αυτό, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε στο γήπεδο και να νικάμε. Κι όταν είδα το πρώτο παιχνίδι, ότι θα ήταν με την Τσέλσι εδώ πριν από την ΑΕΚ, τρελάθηκα! Αλλά πέρασε κι αυτό… Η ομάδα πηγαίνει από το ένα παιχνίδι στο άλλο, θα έχουμε αλλαγές, θα χρειάζεται φρεσκάδα. Η ομάδα κάποιες φορές θα παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο, κάποιες θα το διαχειρίζεται, αλλά θα κερδίζει. Το να είσαι στο γκρουπ του Champions League είναι διαφορετικό, γιατί έχεις 1-2 ημέρες παραπάνω για να προετοιμάσεις το κάθε παιχνίδι σου”.

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: «Αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις…»

Για το αν συμπεριέλαβε όσα έγιναν πέρυσι, στην προετοιμασία για το σημερινό ντέρμπι: “Πολύ σύντομα αναφέρθηκα κι αυτό επειδή έγινε μία άλλη ομιλία πριν, όπου ειπώθηκε πως πέρυσι ό,τι έγινε, έμεινε στις ψυχές όλων. Αλλά σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι κι έπρεπε να μπούμε να το κερδίσουμε. Χωρίς να τίθεται θέμα εκδίκησης. Να καθαρίσουμε το μυαλό μας; Νομίζω ότι έχουμε καθαρό μυαλό. Δεν είμαι τρελός, δεν κάνω επίθεση σε κάποιον. Λέω ότι είναι ένα γεγονός. Όλοι μας, όλοι εδώ στην Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο, άνθρωποι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ θα ζουν με αυτό, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ένα γκρουπ, το δικό μας που κέρδισε κάτι στο γήπεδο κι άλλο ένα γκρουπ, που δεν το άξιζε. Αυτό έγινε πέρυσι. Τώρα είναι μία νέα κατάσταση, ακόμη κι αν έπρεπε να τρέξουμε για αυτό το μείον 2 που βάρυνε την ομάδα από τα περσινά γεγονότα”.

Για το αν αφιερώνει κάπου αυτή τη νίκη και τη συνέχεια: “Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλους, αλλά στο φυσιολογικό όριο των 3 πόντων. Πρέπει να έχουμε ισορροπία. Δεν είναι μόνο το σημερινό παιχνίδι, το οποίο μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά όλοι αυτοί οι αγώνες που δώσαμε με αυτούς τους αντιπάλους. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και γνώση για αυτά τα παιχνίδια. Σήμερα την αξίζαμε απόλυτα αυτή τη νίκη και όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε στους παίκτες μας”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις