Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αδίστακτοι κακοποιοί – Λήστευαν σε Αττική, Φθιώτιδα και σχετίζονταν με νονούς της νύχτας!

Αδίστακτοι κακοποιοί – Λήστευαν σε Αττική, Φθιώτιδα και σχετίζονταν με νονούς της νύχτας!
Ελληνική Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Μέλη αδίστακτης και ιδιαίτερα βίαιης σπείρας οι ληστές που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα.
Οι κακοποιοί έλαβαν μέρος σε ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Λαμίας και της Αττικής.
Μάλιστα, είχαν απλώσει πλοκάμια και στα στέκια των νονών της νύχτας.

Η “χαι τεκ” σπείρα της Λαμίας που είχε πραγματοποιήσει τρεις βίαιες ληστείες σε Φθιώτιδα και Αττική, έχει “ρίζες” στην νύχτα, καθώς ένας από τους συλληφθέντες, κατά το παρελθόν είχε στενή σχέση με “βαριά” ονόματα του υποκόσμου, τα οποία όλα έχουν πέσει θύματα του ακήρυχτου πολέμου των “νονών”.

Ως γνωστόν, η Ασφάλεια Λαμίας, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και με συντονισμό από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα, κατάφεραν να εξαρθρώσουν την συγκεκριμένη επικίνδυνη ομάδα των κακοποιών, συλλαμβάνοντας τρεις Έλληνες 48 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν διαπράξει τρεις σοβαρές ληστείες χωρίς να διστάσουν μάλιστα στην μια περίπτωση και συγκεκριμένα την ληστεία που είχε σημειωθεί σε υπάλληλο εφοπλιστικής Εταιρείας στο Μαρούσι να πυροβολήσουν το αυτοκίνητό του προκειμένου να του αρπάξουν τσάντα, που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Click4more: Παρακολουθούσαν τα θύματά τους με GPS! «Αδίστακτοι οι ληστές» του εργολάβου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, καθώς το 2011 το όνομά του φιγουράριζε στην μεγάλη δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής όπου στην κυριολεξία εξαρθρωνόταν το σύνολο των κυκλωμάτων που πωλούσαν “προστασία” σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας.

Μάλιστα ο 51χρονος που συνελήφθη στην Λαμία, κατηγορούμενος για τις τρεις ληστείες, το 2011 φερόταν από τους ερευνητές της Ασφάλειας ως το “δεξί χέρι” και μάλιστα ως εισπράκτορας τριών γνωστών κακοποιών εκείνη την εποχή που είχαν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους ολόκληρη την νύχτα του Πειραιά, εκβιάζοντας εκατοντάδες καταστηματάρχες νυχτερινών μαγαζιών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και τα τρία πρόσωπα σε διαφορετικές περιόδους έπεσαν νεκροί, δολοφονημένοι από πληρωμένους εκτελεστές, καθώς είχαν εμπλακεί στον ακήρυχτο πόλεμο των “νονών” της νύχτας.

Σκληροί κακοποιοί και συμβόλαια θανάτου

Ο πρώτος έπεσε νεκρός έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Καλύβια Αττικής το Μάιο του 2017, ο δεύτερος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους τον Απρίλιο του 2018 και ο τρίτος εκτελέστηκε στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018.

Στο μεταξύ, ο 51χρονος που συνελήφθη στην Λαμία, το 2011 μαζί με έναν Αλβανό, φέρονταν ως οι σκληροί των “νονών” της νύχτας του Πειραιά, καθώς ήταν οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να εισπράττουν τον “κεφαλικό φόρο” που είχαν επιβάλει στους καταστηματάρχες τα αφεντικά τους.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης σε επιχείρηση που διατηρεί ένας εξ αυτών, αλλά και σε χώρο που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως “ορμητήριό” τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

5 πιστόλια, εκ των οποίων το ένα αεροβόλο,

71 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,

3 κλεμμένες μοτοσικλέτες, μεγάλου κυβισμού, εκ των οποίων οι δύο έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,

4 φορητοί ασύρματοι και κάμερα καταγραφής κινήσεων,

τμήμα αγαλματιδίου αρχαίας εποχής, το οποίο θα σταλεί για εκτίμηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων,

πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,

πληθώρα κινητών τηλεφώνων,

διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και

κουκούλες τύπου full face.

Δείτε φωτογραφίες των κατασχεμένων αντικειμένων:

Βίντεο από την παρουσίαση της εξάρθρωσης της εγκληματικής ομάδας:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις