Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλβανία: Ο κύκλος του αίματος του Αντριάν Μουρατάϊ πριν χυθεί το δικό του…

Αλβανία

Την “ματωμένη” υπογραφή του σε δολοφονίες που σόκαραν το πανελλήνιο είχε βάλει ο Αντριάν Μουρατάϊ.
Μία – μία οι στυγνές δολοφονίες που είχε διαπράξει ο αδίστακτος κακοποιός στο “κυνήγι” των εκατομμυρίων από ληστείες.
Η αθώα κοπέλα στον Ισθμό της Κορίνθου, ο αστυνομικός στο Δίστομο και ο πρατηριούχος που έπιασε βάρδια πέντε λεπτά πριν εκτελεστεί.
Σοκάρουν οι εικόνες του νεκρού δολοφόνου μετά την ληστεία – μαμούθ στο αεροδρόμιο των Τιράνων, στην Αλβανία, με λεία 10.000.000 ευρώ.

Ένας από τους πλέον επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς και στυγνός δολοφόνος, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη κακοποιό δράση στην Ελλάδα και είχε αποδράσει το 2013 από τις φυλακές Τρικάλων, είναι ο νεκρός ληστής στο αεροδρόμιο των Τιράνων, στην Αλβανία, έπειτα από συμπλοκή με Αστυνομικούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν ληστεία με λεία “μαμούθ”, που έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για τον Αντριάν Μουρατάϊ, έναν από τους 11 σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς, που είχαν δραπετεύσει μαζικά από τις φυλακές των Τρικάλων, το Μάρτιο του 2013.

Αλβανία

Του κουβάρι του εγκλήματος πριν το μοιραίο τέλος στην Αλβανία…

Ο αρχηγός των 11 κακοποιών, ο Μάριαν Κόλλα, είχε πέσει νεκρός ενάμιση μήνα μετά την απόδραση του στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, έπειτα από μάχη που είχε δώσει με άνδρες τις ΕΚΑΜ και ενώ είχε προηγηθεί ένα άνευ προηγούμενου ανθρωποκυνηγητό από τα Τρίκαλα μέχρι την Πελοπόννησο, με τελικό σταθμό την Ήπειρο, όπου και είχε δοθεί η αιματηρή μάχη.

Οι Αλβανοί στυγνοί κακοποιοί και δραπέτες, καθ’ όλη την διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού είχαν σκοτώσει μια αθώα κοπέλα στον Ισθμό της Κορίνθου…

Αλβανία

Αλλά κι έναν Αστυνομικό που συμμετείχε στα αποσπάσματα αναζήτησης, στην περιοχή του Διστόμου.

Αλβανία

Ο Αντριάν Μουρατάϊ εκείνη την εποχή, πριν φτάσει να κάνει ληστείες στην Αλβανία, εξέτιε ποινή φυλάκισης για την ανθρωποκτονία ενός 42χρονου πρατηριούχου στο Δομοκό το 2012, αλλά και σωρεία ληστειών.

Ανάμεσά τους και αυτή σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Λαμία, απ’ όπου ο Μουρατάϊ μαζί με το συνεργό του είχαν αρπάξει το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Χρήματα, τα οποία παρά την σύλληψη του αδίστακτου κακοποιού, δεν βρέθηκαν ποτέ.

Τότε ο αδίστακτος ληστής, μαζί με το συνεργό του, είχαν εισβάλει στο Τραπεζικό υποκατάστημα και είχαν κρατήσει ομήρους τους υπαλλήλους και το Διευθυντή, τον οποίο είχαν υποχρεώσει να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αρπάζοντας από το εσωτερικό του, το ένα εκατομμύριο Ευρώ.

Όσον αφορά στην δολοφονία του άτυχου πρατηριούχου στο Δομοκό, ο Μουρατάϊ τον είχε εκτελέσει με τρεις σφαίρες στο κεφάλι, καθώς ο 42χρονος τόλμησε να αντιδράσει, την ώρα που ο εγκληματίας των απειλούσε με το όπλο του και του ζητούσε τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός, πως ο άτυχος πρατηριούχος είχε πιάσει δουλειά μόλις πέντε λεπτά πριν την δολοφονία του, αλλάζοντας την βάρδια του πατέρα του, που έπρεπε να πάει σε γιατρό.

Click4more: Κατεβαίνει ο στρατός της Αλβανίας να φυλάξει το αεροδρόμιο των Τιράνων μετά την κινηματογραφική ληστεία!

Ο Μουρατάϊ μαζί με τον συνεργό του, όταν απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων δεν ακολούθησαν τον αδίστακτο δολοφόνο αρχηγό τους, τον Μ. Κόλλα. Οι ίδιοι ακολούθησαν μια δική τους πορεία, καθώς φαίνεται πως είχαν “ξεθάψει” το εκατομμύριο που είχαν αρπάξει από το Τραπεζικό υποκατάστημα και στην συνέχεια, όπως είχε πληροφορηθεί η ΕΛ.ΑΣ, είχαν διαφύγει για το Κόσοβο, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και να καταλήξουν όπως αποδείχθηκε στην Αλβανία.

Η ληστεία – μαμούθ στην Αλβανία

Ο Μουρατάϊ, μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς του, το απόγευμα της Τρίτης, 09.04.2019, επιχείρησαν να κάνουν την μεγάλη “μπάζα”, αρπάζοντας 10.000.000 ευρώ από το αεροδρόμιο της Αλβανικής Πρωτεύουσας.

Οι κακοποιοί που επέβαιναν σε βαν, μπήκαν στον διάδρομο του αεροδρομίου και ακινητοποίησαν με την απειλή Καλάσνικοφ και χειροβομβίδων, υπαλλήλους του αεροδρομίου, που εκείνη την ώρα φόρτωναν τα εκατομμύρια στο αεροπλάνο για Βιένη. Τα χρήματα ανήκουν σε ξένες ασφαλιστικές Εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Τις κινήσεις των ληστών αντελήφθη ένας Πυροσβέστης, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο σκληρός και αδίστακτος κακοποιός να πέσει νεκρός από τις σφαίρες των Αστυνομικών…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις