Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλβανοί δραπέτες: Το κόλπο με το οποίο ξεγέλασαν τους αστυνομικούς στην Αργυρούπολη

Αλβανοί δραπέτες: Το κόλπο με το οποίο ξεγέλασαν τους αστυνομικούς στην Αργυρούπολη

– “Σάλος” από την… εύκολη απόδραση των κρατουμένων στο Α.Τ Αργυρούπολης
– Το “κόλπο” που χρησιμοποίησαν για να μην γίνουν αντιληπτοί
– Πλήρωναν… καλά οι δεκάδες διαρρήξεις που είχαν πραγματοποιήσει στην Αττική
– Φωτογραφίες με μηχανές, αυτοκίνητα και σκάφη στα προφίλ στο Facebook
– Δείτε εικόνες

Την μια μέρα τους έπιασαν και την επόμενη… έφυγαν. Ο λόγος για την απόδραση 3 Αλβανών κακοποιών από τα κρατητήρια του Α/Τ Αργυρούπολης.

Οι επικίνδυνοι κακοποιοί είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από Αστυνομικούς τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς είχαν διαπράξει πάνω από 70 κλοπές σε σπίτια και μονοκατοικίες, στις λεγόμενες ακριβές συνοικίες τις Αττικής.

Μια “δραστηριότητα” που φαίνεται ότι… πλήρωνε καλά, μιας και στο προφίλ του ενός υπάρχουν φωτογραφίες όπου ποζάρει με διάφορες μηχανές, πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και σκάφη.

Μάλιστα στο προφίλ του… φιλοσοφούσε κιόλας, αφού στο προφίλ του έγραφε “μου είπαν πως είμαι επικίνδυνος. Ρώτησα γιατί και μου απάντησαν “διότι δεν εξαρτάσαι από κανέναν”, κι εγώ χαμογέλασα.

Έγιναν “λούηδες” από μια… τρύπα

Το πρωί της Τρίτης (19.06.2018), γύρω στης 06:30, διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς πως οι τρεις από τους πέντε Αλβανούς κακοποιούς,  είχαν γίνει “καπνός”, αφού πρώτα είχαν λιμάρει τα κάγκελα της τουαλέτας, στο κελί που κρατούνταν, δημιουργώντας μια “τρύπα” 30χ30.

Επειδή βρισκόταν στον πρώτο όροφο, και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να πηδήξουν από ύψος 7 μέτρων, πιάστηκαν στην υδρορροή και… σαν αίλουροι, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να προσγειωθούν στον προαύλιο χώρο, σε απόσταση λιγότερη των δυο μέτρων από το κουβούκλιο του Αστυνομικού φρουρού του Τμήματος, ο οποίος δεν αντελήφθη το παραμικρό.

Οι τρεις σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, ανάμεσα τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας, πέρασαν από την τρύπα που είχαν δημιουργήσει λόγο σωματοδομής και ύψους. Χωρούσαν εν’ ολίγοις στην τρύπα που δημιούργησαν με λίμα, η σιδηρόλαμα, και έτσι “πέταξαν” προς την ελευθερία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως “πέρασε” στο κελι το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα, καθώς στην τουαλέτα δεν βρέθηκε κάποιο αντικείμενο, που είναι δυνατόν να έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κοπούν τα κάγκελα.

Είχαν… ανοιχτή τη βρύση

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit.gr”, οι κακοποιοί είχαν όλο το βράδυ ανοιχτή την βρύση στην τουαλέτα του κελιού, προκειμένου να μην ακούγεται ο θόρυβος, από τις “εργασίες” που έκαναν στα κάγκελα του παραθύρου.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ καταγγείλουν εδώ και χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζεται το Α/Τ Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος τις Ενώσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλιακμάνης δηλώνει: “…Εξιλαστήριο θύμα για άλλη μια φορά ο Έλληνας Αστυνομικός, οποίος από την μια συλλαμβάνει επικίνδυνους εγκληματίες και από την άλλη οφείλει να τους κρατήσει σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντελώς ακατάλληλες για την φύλαξη κρατουμένων και βρίσκεται υπόλογος και κατηγορούμενος, σε περιπτώσεις αποδράσεις.

Ως πρόεδρος τις Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής καταγγέλλω εδώ και πέντε χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου, του Α/Τ Αργυρούπολης.”

Η δράση της συμμορίας

Η συγκεκριμένη σπείρα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες και μάλιστα θεωρείται μια μεγάλη επιτυχία τις συγκεκριμένης Υπηρεσίας, καθώς οι συνολικά πέντε Αλβανοί και μια Πολωνή, στην κυριολεξία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών ακινήτων στην Εκάλη, την Φιλοθέη, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, την Γλυφάδα, την Βούλα, τον Άλιμο και την Βάρη.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν τα μέλη της σπείρας, ανάμεσα τους κι ένας ανήλικος μαθητής Λυκείου, οποίος μάλιστα εκείνη την περίοδο έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ και βέβαια το βράδυ μετατρέπονταν σε επαγγελματίας διαρρήκτης.

Μάλιστα όταν ο 17χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έβαλε τα κλάματα, συνειδητοποιώντας πως… μάλλον του μέλλον του δεν προδιαγράφεται λαμπρό.

Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην κατοχή των συλληφθέντων βρήκαν πλήθος κλοπιμαίων μεγάλης αξίας, ενώ στα γραφεία τους στην κυριολεξία επικρατεί το αδιαχώρητο από πολίτες που φθάνουν εκεί προκειμένου να αναγνωρίσουν τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τα σπίτια τους. Άλλωστε οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τουλάχιστον 72 διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα.

Οι φωτογραφίες των τριών μελών

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις