Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη για την κατάληψη στην Ματρόζου

Αναβλήθηκε η δίκη για την κατάληψη στην Ματρόζου

Το διαρροϊκό σύνδρομο ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων και τα προβλήματα υγείας που επικαλέστηκε μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης τους, ήταν η αιτία ώστε να αναβληθεί η σημερινή πολύ αναμενόμενη δίκη για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις 11 Ιανουαρίου μεταξύ των καταληψιών του κτιρίου της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι και ομάδας αστυνομικών που είχε αναλάβει την επιχείρηση της ανακατάληψης του.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά που μαζί με τον δικηγόρο Θάνο Πλεύρη έχουν αναλάβει κατόπιν συνεννόησης με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) όλες τις νομικές ενέργειες ώστε «να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών», η σημερινή δικάσιμος αναβλήθηκε με την επόμενη κλήση να προσδιορίζεται τον ερχόμενο Μάιο με Ιούνιο.

“Ενώπιον του τριμελούς αυτοφώρου πλημμελειοδικείου Αθηνών αναβλήθηκε αορίστως η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης των κατηγορούμενων κατά των αστυνομικών οργάνων. Εμείς εμμένουμε στην αρχικής μας θέση για την μεταβολή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς οι ρίψης τσιμεντόλιθων, πυροσβεστήρων και άφλεκτων υλικών στα κεφάλια και σώματα αστυνομικών, συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα. Πέραν τούτων τέτοια περιστατικά, όπως στο Κουκάκι δημιουργούν φόβο, ανησυχία και ένα αίσθημα μη εφαρμογής του νόμου και μη υπάρξεως ενός κράτους δικαίου, καθώς οι πολίτες διαπιστώνουμε μια συνεχή ανομία και ατιμωρησία” αναφέρει η Εβίτα Βαρελά και προσθέτει “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να παραμένουν ελεύθεροι μέχρι να προσδιοριστεί η επόμενη δικάσιμος που σημαίνει πως θα περιμένουμε να πάρουμε κλήση γύρω στο Μάιο με Ιούνιο. Είναι μια σύνθετη υπόθεση, καθώς θεωρώ πως έχει γίνει ένας λάθος νομικός χαρακτηρισμός των εγκληματικών πράξεων και εμείς επιμένουμε στη μεταβολή του κατηγορητηρίου”.

Από την πλευρά το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) μέσω του γενικού γραμματέα Στράτου Μαυροειδάκου αναφέρει σχετικά με τα όσα συνέβησαν μέσα στη δικαστική αίθουσα “Σαν σωματείο ειδικών φρουρών ήμασταν παρόντες δίπλα στους συναδέλφους μας, μέσω των νομικών μας συμβούλων του κ. Θάνου Πλεύρη και της κυρίας Εβίτα Βαρελά, επειδή δικαζόταν σήμερα η υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας εναντίων αστυνομικών που έκαναν επιχείρηση ανακατάληψης της κατάληψη σε κτίριο της οδού Ματρόζου. Με μεγάλη μας έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή για δυο πράγματα, ένα ήταν το διαρροϊκό σύνδρομο που επικαλέστηκε ένας από τους κατηγορούμενους είχε πρόβλημα διάρροιας και δεν τον εξυπηρετούσαν οι τουαλέτες των δικαστηρίων και το δεύτερο το κώλυμα μιας εκ των συνηγόρων τους. Εμείς θα παρακολουθούμε την δίκη και θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μου”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις