Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Δίχτυα” της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική – Σφίγγει ο κλοιός στις συμμορίες!

“Δίχτυα” της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική – Σφίγγει ο κλοιός στις συμμορίες!
Intime News (αρχείο)

Οχυρώνει η ΕΛ.ΑΣ τη Δυτική Αττική, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες της εγκληματικότητας, έπειτα κι από τις σαφείς εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ποιοτική ανάλυση της μικρο – εγκληματικότητας που πραγματοποίησαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από τις κατευθύνσεις που έδωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έδειξε πως ένα μεγάλο μέρος των αδικημάτων διαπράττεται από άτομα που ζουν στην Δυτική Αττική και κυρίως σε καταυλισμούς, καθώς φεύγουν από την περιοχή και επιστρέφουν στην συνέχεια με την λεία τους από τις ληστρικές επιδρομές.

Για το λόγο αυτό μέσα στα μέτρα που σχεδιάστηκαν για την δραστική μείωση της μικρο – εγκληματικότητας, που άλλωστε αφορά άμεσα τους πολίτες, είναι και η “οχύρωση” της Δυτικής Αττικής με το σκεπτικό των απανωτών ελέγχων ώστε να αποτρέπονται οι ληστρικές συμμορίες και οι ομάδες των διαρρηκτών και κλεφτών να φεύγουν από την περιοχή, αλλά και τους καταυλισμούς, ώστε να πραγματοποιούν τις επιδρομές τους.

Click4ore: Χρυσοχοΐδης: “Τελεσίγραφο” στην αστυνομία! “Τελειώστε την εγκληματικότητα”!

Παράλληλα ως αποτρεπτικό μέτρο θα χρησιμοποιηθούν και οι αιφνιδιαστικές εισβολές σε σημεία στην Δυτική Αττική αλλά και καταυλισμούς, ώστε να πραγματοποιούνται επί τόπου έλεγχοι σε ύποπτα άτομα και στέκια.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ όπου ομάδες ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου ανακάλυψαν 800 γραμ. ηρωίνη και μια κλεμμένη καραμπίνα.

Ωστόσο, η έλλειψη προσωπικού στα κατά τόπους Τμήματα της Δυτικής Αττικής και συνάμα τα αλλότρια καθήκοντα για τους Αστυνομικούς, όπως είναι οι εκατοντάδες περιπτώσεις ρευματοκλοπής, στις οποίες πρέπει να επέμβουν ή να συνοδεύσουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, αποτελούν τροχοπέδη στα άμεσα αποτελέσματα για την μείωση των ποσοστών της εγκληματικότητας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις