Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δολοφονία στην Γλυφάδα: Η χαριστική βολή, το παρελθόν και το μεγάλο ερώτημα

Γλυφάδα

Τον “Μίτο της Αριάδνης” προσπαθούν να βρουν οι Αρχές για την στυγνή εκτέλεση του 40χρονου στην Γλυφάδα.
Οι “παρτίδες” με την Δικαιοσύνη, οι παλιές υποθέσεις, η αθώωσή του και το μεγάλο ερώτημα: Γιατί;
Καρέ – καρέ πώς τρύπωσαν οι δράστες στο υπόγειο γκαράζ όπου “γάζωσαν” τον 40χρονο όταν έβγαινε από το όχημά του.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της σοκαριστικής υπόθεσης με το “ματωμένο συμβόλαιο”.

Μια μαφιόζικη εκτέλεση – μυστήριο, καλείται να διαλευκάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για την δολοφονία γνωστού Αρμένιου παλαιστή που σημειώθηκε στο γκαράζ του σπιτιού του, το ξημέρωμα της Τετάρτης, 05.06.2019, στην Πλατεία Καραΐσκάκη στην Γλυφάδα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δολοφονία έχει πολλά… κοινά χαρακτηριστικά με την εκτέλεση 33χρονης γυναίκας, που ήταν γνωστή στους ανθρώπους της νύχτας με το προσωνύμιο “BellaMafia”, και την οποία “γάζωσαν” άγνωστοι μέσα στο αυτοκίνητο της, επίσης στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά, το καλοκαίρι του 2018.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ανθρώπους της νύχτας και παρά το γεγονός πως για ένα μεγάλο διάστημα είχε βρεθεί στο εξωτερικό, τελικά το “γραμμάτιο” ξεπληρώθηκε και μάλιστα στο πάρκινγκ του σπιτιού της.

Η μαφιόζικη ενέδρα στη Γλυφάδα – Τι γνωρίζουμε για το θύμα

Όσον αφορά στην πρόσφατη δολοφονία, θύμα είναι γνωστός παλαιστής και δραστήριο μέλος της Αρμενικής Κοινότητας στην Αθήνα, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις της νύχτας, ή εμπλοκής του σε ομάδες εκβιαστών.

Γλυφάδα

Αντιθέτως το θύμα είχε παλιές εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη και έδινε κατά το παρελθόν το παρών στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα μια φορά το μήνα, καθώς είχε εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Οκτώβριο του 2013 η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη DEA, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ποσότητα κοκαΐνης 120 κιλών που ήταν κρυμμένη στο δάπεδο κοντέινερ, που μετέφερε μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Τόσο οι Ελληνικές, όσο και οι Αμερικανικές Αρχές που είχαν την πληροφορία για το παράνομο φορτίο, είχαν προχωρήσει εκείνη την εποχή στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, συλλαμβάνοντας 8 άτομα, Έλληνες, Αλβανούς και Γεωργιανούς, ανάμεσά τους και τον γνωστό πυγμάχο Αρμενικής καταγωγής.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες και του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Α/Τ. Ωστόσο στο Δικαστήριο αλλά και στο Εφετείο οι κατηγορίες είχαν εκπέσει και ίδιος είχε αθωωθεί.

Έκτοτε δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές και για το λόγο αυτό η μαφιόζικη δολοφονία του έχει προκαλέσει εντύπωση στους ερευνητές της Ασφάλειας, οι οποίοι εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο το “συμβόλαιο θανάτου” του 40χρονου, να έχει “υπογραφεί” σε κάποια απόμερη γωνιά μεγαλούπολης, της Λατινικής Αμερικής.

Η εκτέλεση στην Γλυφάδα

Η ώρα ήταν μία μετά μεσάνυχτα, όταν ο Α.Μ 40 ετών, άνοιξε την αυτόματη γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας που διαμένει στην Γλυφάδα. Εκείνη την ώρα στο διαμέρισμά του βρίσκονταν η σύζυγός του με τα δυο τους παιδιά.

Ο 40χρονος μπήκε με το αυτοκίνητό του στο υπόγειο και έκανε τις απαραίτητες μανούβρες, προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητο στην προκαθορισμένη θέση στάθμευσης.

Πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητό του και με μισάνοιχτη την πόρτα του οδηγού, εμφανίστηκαν μπροστά του δυο άτομα τα οποία άρχισαν να τον “γαζώνουν” με τα όπλα τους και συγκεκριμένα ένα πιστόλι “Tokaref” 7.26 χιλιοστών, κι ένα 9αρι πιστόλι δυτικού τύπου, με το οποίο έδωσαν στο θύμα την χαριστική βολή στο κεφάλι. Συνολικά οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο 7 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Γλυφάδα Γλυφάδα Γλυφάδα

Στην συνέχεια οι δράστες διέφυγαν πεζή από το εσωτερικό του γκαράζ. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται από τους ερευνητές της Ασφάλειας πως οι δράστες είχαν ακολουθήσει το θύμα τους και πριν προλάβει να κατέβει η αυτόματη γκαραζόπορτα, οι ίδιοι “τρύπωσαν” στο υπόγειο γκαράζ προκειμένου να φέρουν σε πέρας το “ματωμένο συμβόλαιο”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Intime

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις