Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος: Ήθελαν να πουλήσουν 104 κιλά κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος: Ήθελαν να πουλήσουν 104 κιλά κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική

Και που δεν είχαν κρύψει την κοκαΐνη που έφερναν από τη Λατινική Αμερική τα μέλη του τεράστιου κυκλώματος που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και την πρεσβεία των ΗΠΑ. 104 κιλά κοκαΐνη είχαν στην κατοχή τους τα μέλη του κυκλώματος.

Τα 104 κιλά κοκαΐνη που είχαν εισάγει από τη Λατινική Αμερική -άγνωστο πότε- οι δυο Αλβανοί κι ο ένας Κροάτης σκόπευαν να τα διακινήσουν στην Αθήνα και εκτιμάται πως αν τα είχαν καταφέρει, θα έβγαζαν περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ!

Στην κατοχή τους, εκτός από την κοκαΐνη που την είχαν κρύψει σε κάθε… πιθανή και απίθανη κρυψώνα σε διαμερίσματα στο Μπραχάμι και την Ηλιούπολη, βρέθηκαν και 828.000 ευρώ, τα μισά τα είχαν κρύψει σε αυτοκίνητο και τα άλλα σε διαμερίσματα «καβάτζες»!

Τα «τούβλα» της κοκαΐνης βρέθηκαν μέσα σε φούρνο (!), μέσα σε pyrex ή δοχεία με άμμο, στον αποθηκευτικό χώρο ενός κρεβατιού, μέσα σε σακούλες, μέσα σε συρτάρια. Γενικώς, είχαν κάνει καβάτζες… παντού!

Οι εικόνες και το video που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα, είναι χαρακτηριστικές…

Η κοκαΐνη αποθηκευόταν σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι. Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε η κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 (!) συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν έρευνες και στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ,
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
δύο ζυγαριές ακριβείας,
δύο θερμοσυγκολλητές,
τρεις φορητοί ασύρματοι,
τέσσερις συσκευές GPS,
συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,
συσκευή αναπαραγωγής ήχου,
12 κινητά,
δύο ταινίες περιτυλίγματος,
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και
κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Το «ξήλωμα» του κυκλώματος ξεκίνησε από πληροφορία που έφτασε στη Δίωξη Ναρκωτικών από την αμερικανική DEA. Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκονται δυο Αλβανοί κι ένας Κροάτης.

Ο ένας από τους δυο Αλβανούς συλληφθέντες, ηλικίας 40 ετών, φέρεται να είναι αρχηγός της σπείρας. Τόσο αυτός όσο και ο 45χρονος Κροάτης έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης για υποθέσεις εισαγωγής κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι δυο συλληφθέντες έχουν ξαναβρεθεί στην Ελλάδα κι άλλες φορές και δεν αποκλείεται να είχαν και τότε εμπλακεί σε εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης.

Click4more: Κοκαΐνη σε… άμμο και pyrex! Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα – Spoiler από… Χρυσοχοΐδη

Τα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα οργανωμένα, επικοινωνούσαν με ειδικό λογισμικό και είχαν διακριτούς ρόλους: ο αρχηγός ήταν και υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή των μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Ήταν επίσης εκείνος που έψαχνε τους… πελάτες και διαχειριζόταν τα κέρδη.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντες σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις