Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιστιαία: Ανήλικοι κλέφτες είχαν ρημάξει τα μηχανάκια της περιοχής

Ιστιαία: Ανήλικοι κλέφτες είχαν ρημάξει τα μηχανάκια της περιοχής
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Η έρευνα των αστυνομικών σε σπίτι 16χρονου Έλληνα στην Ιστιαία έβγαλε “λαυράκι”, καθώς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα εξιχνίασε σωρεία κλοπών δικύκλων που είχαν διαπραχθεί στη Βόρεια Εύβοια.

Σχηματίστηκε δικογραφία όπου περιλαμβάνονται, εκτός του παραπάνω ανήλικου και ακόμη ένας αλλοδαπός συνομήλικός του αλλά και ένας 19χρονος αλλοδαπός που φαίνεται ότι είναι και ο εγκέφαλος της σπείρας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 16χρονου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τμήματα πλαστικών μερών μοτοσικλέτας, ιδιοκτησίας, που είχε κλαπεί από αυτή σπιτιού στις 19 Ιουνίου,
• ο κινητήρας της παραπάνω μοτοσικλέτας, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε άλλη μοτοσικλέτα, η οποία εντοπίστηκε σε παρακείμενη αποθήκη,
• πλαίσιο μοτοποδηλάτου, για το οποίο δηλώθηκε η κλοπή του την 21-06-2018,
• κινητήρα τροχοφόρου, για τον οποίο δηλώθηκε η κλοπή του επίσης την 21-06-2018, καθώς και
• δύο κινητήρες τροχοφόρων, με αλλοιωμένους αριθμούς, οι οποίοι ομοίως αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Ακολούθως, σε διάφορες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• πλαίσιο δίκυκλης μοτοσικλέτας, ιδιοκτησίας ενός Έλληνα,
• δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να φέρει κινητήρα, τροχούς και πλαστικά μέρη, τα οποία βρέθηκαν αποσυναρμολογημένα κοντά σε αυτή,
• πλαίσιο δίκυκλης μοτοσικλέτας, με τοποθετημένο σε αυτό κινητήρα άλλου τροχοφόρου (στο σπίτι του 16χρονου αλλοδαπού) και
• κινητήρας τροχοφόρου, με αλλοιωμένο αριθμό (στο σπίτι του 19χρονου αλλοδαπού).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως και 21-06-2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών, κυρίως από απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Ιστιαίας Ευβοίας.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να προχώρησαν αρχικά στην αφαίρεση, απόκρυψη και αποσυναρμολόγηση δίκυκλων μοτοσικλετών, ενώ στη συνέχεια είτε χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι τμήματά τους, είτε αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση των ανταλλακτικών τους.

Όπως διακριβώθηκε, ο 19χρονος είχε «αρχηγικό» ρόλο στην ομάδα, υποδεικνύοντας τους υποψήφιους «στόχους» και κατευθύνοντας τους δύο ανήλικους συνεργούς του στην τέλεση των κλοπών. Παράλληλα αναλάμβανε την παράνομη πώληση των ανταλλακτικών, ακόμη και με την αποστολή τους μέσω εταιρειών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος Έλληνας, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών οχημάτων και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, που διενήργησε την έρευνα και το προανακριτικό έργο, εξετάζεται η συμμετοχή των τριών κατηγορουμένων, στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, περιλαμβάνονται και ακόμη δύο άτομα (γονείς των ανηλίκων), με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Πηγή: LamiaReport

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις