Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορυδαλλός: Μία γυναίκα έκρυβε τους δραπέτες της Πρωτοχρονιάς που πιάστηκαν στο Μάτι

Κορυδαλλός: Μία γυναίκα έκρυβε τους δραπέτες της Πρωτοχρονιάς που πιάστηκαν στο Μάτι
φωτογραφία: Eurokinissi

Η “αχίλλειος πτέρνα” των δύο Αλβανών δραπετών οδήγησε τελικά τις διωκτικές αρχές στα ίχνη τους.
Σύμφωνα με το newsit.gr μία γυναίκα είχε παραχωρήσει στους κακοποιούς το κατεστραμμένο σπίτι της στο Μάτι.
Στο κρησφύγετο οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα πραγματικό οπλοστάσιο, ενώ όπλο βρέθηκε και στην κατοχή της συνεργού των Αλβανών.

Μια γυναίκα κρύβεται πίσω από την… κρυψώνα που είχαν βρει στα καμμένα στο πολύπαθο Μάτι οι δυο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, που είχαν δραπετεύσει και μάλιστα με κινηματογραφικό τρόπο, την δεύτερη ημέρα του νέου έτους από τις φυλακές, πηδώντας με γάντζο των εξωτερικό μαντρότοιχο του Σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι δυο δραπέτες συνελήφθησαν σε ένα από τα κατεστραμμένα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι σπίτια, όπου και είχαν βρει καταφύγιο, πιστεύοντας πως δεν θα τους “φτάσει το μακρύ χέρι του νόμου”.

Έκαναν όμως λάθος, καθώς δεν υπολόγισαν στην μεθοδικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων τις Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα αναζητούσαν πληροφορίες για τους δυο δραπέτες, στα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου.

Τελικά εντόπισαν την “αχίλλειο πτέρνα” των δραπετών, που δεν ήταν άλλη από την γυναίκα που τους είχε προσφέρει το σπίτι της για καταφύγιο, με το σκεπτικό πως κανείς δεν θα σκεφτεί πως οι δυο Αλβανοί κακοποιοί θα κρύβονταν σε ένα από τα εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια στο Μάτι.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων έγιναν “αόρατοι” και παρακολουθούσαν την περιοχή αλλά και τον άνθρωπο που γνώριζε πολύ καλά και μάλιστα από το παρελθόν των έναν από τους δραπέτες και λόγο βέβαια αυτής τις γνωριμίας, δέχθηκε να τους προσφέρει το καταφύγιο.

Κανείς δεν αντελήφθη το παραμικρό για την “αόρατη” παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι ήθελαν να διερευνήσουν, κατ’ αρχήν εάν οι δυο κακοποιοί είναι οπλισμένοι και βέβαια με τι οπλισμό.

Όταν πια διαπιστώθηκε πως βεβαίως και είναι οπλισμένοι και μάλιστα έχοντας στην κατοχή τους τουλάχιστον μια χειροβομβίδα κι ένα λειτουργικό υποπολυβόλο και συγκεκριμένα ένα “MP 40” έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους για την σύλληψη των δραπετών που στην κυριολεξία με απλά μέσα έκαναν σκόνη τα συστήματα ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού.

Πάνοπλοι αστυνομικοί και μάλιστα σαν “αστακοί”, το μεσημέρι τις Δευτέρας (14.1.2019) εισέβαλαν στο σπίτι στο Μάτι και συνέλαβαν τους δυο κακοποιούς, πριν προλάβει ο ένας από αυτούς να αρπάξει την χειροβομβίδα που είχε κοντά του.

Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα Αστυνομικών, επίσης στο Μάτι εισέβαλαν στο σπίτι της γυναίκας που είχε παραχωρήσει καταφύγιο στους δυο δραπέτες συλλαμβάνοντας και την ίδια. Μάλιστα στην κατοχή τις συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία θα κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία, βρέθηκε ένα πιστόλι ρεπλίκα.

Το χρονικό της απόδρασης

Η απόδρασή τους έγινε ίσως… πιο άνετα απ’ όσο και οι ίδιοι θα μπορούσαν να περιμένουν, αφού απλά πήδηξαν τον μαντρότοιχο!

Συγκεκριμένα, με υλικά που έκλεβαν σταδιακά από τα μαγειρεία των φυλακών, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μεταλλικό γάντζο.

Με αυτό το γάντζο, τον οποίο έριξαν στα συρματοπλέγματα του τοίχου από την πλευρά της οδού Αρίσταρχου στο Κορυδαλλό, κατάφεραν με ιμάντες που είχαν δέσει στην άκρη του μεταλλικού γάντζου να βρεθούν στην κορυφή της μάνδρας.

Με κάποιο εργαλείο έκοψαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και στην συνέχεια πήδηξαν στο γρασίδι από ύψος τριών μέτρων στην εξωτερική πλευρά του τοίχου κι εξαφανίστηκαν μέχρι να συλληφθούν τη Δευτέρα (14.1.2019).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις