Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο κύκλος του αίματος των “νονών” της νύχτας – Ακήρυχτος πόλεμος που δεν έχει τελειωμό

Ο κύκλος του αίματος των “νονών” της νύχτας – Ακήρυχτος πόλεμος που δεν έχει τελειωμό

Το “γαϊτανάκι” του αίματος των “νονών” στην νύχτα της Αθήνας, ξεκίνησε στα Γλυκά Νερά και επεκτάθηκε στα Δυτικά Προάστια, φτάνοντας μέχρι και τις καλές συνοικίες των Βορείων Προαστίων τις Αθήνας.

Ο λόγος για τον ακήρυχτο πόλεμο των “νονών” τις νύχτας, που φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Η αρχή έγινε το Μάιο του 2017, όταν έξω από Δημοτικό Σχολείο των Γλυκών Νερών έπεφτε νεκρός ο Βασίλης Γρίβας. Δευτερόλεπτα πριν ο 11χρονος γιος του γνωστού “νονού” τις νύχτας, έβγαινε από το αυτοκίνητο πριν πλησιάσει τ’ όχημα ένας κοντός σωματώδης άνδρας με τραγιάσκα και αδειάσει το 9αρι πιστόλι του επάνω στο καλογυμνασμένο κορμί του Γρίβα.

Είναι από τις σπάνιες φορές που ο “άγραφος νόμος” τις νύχτας είχε καταπατηθεί: “…δεν πειράζουμε οικογένειες, δεν κάνουμε “δουλειές” μπροστά στα παιδιά”.

Τα σενάρια της εποχής ήθελαν τον Γρίβα να έχει καταπατήσει αυτό το νόμο, με αποτέλεσμα να υποστεί την βάσανο τις ανώτατης ποινής του υποκόσμου. Την εκτέλεση.

Παράλληλα η δολοφονία του είχε να κάνει, τόσο με τα παιχνίδια κυριαρχίας στην νύχτα, όσο και με τις αντιπαλότητες που αυτά δημιουργούν. Ο Γρίβας, με το Καραγιάννη και το Λίτσα – όλοι τους νεκροί πλέον – κατά το παρελθόν είχαν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες εκβιαστών, με πάνω από 60 καταστήματα στην κυριαρχία τους.

Ωστόσο, ο Καραγιάννης που θεωρούνταν και το πιο σημαντικό κεφάλαιο τις ομάδας, εκείνη την εποχή ήταν στην φυλακή και ήδη είχε δημιουργήσει την δική του “οργάνωση” με Αλβανούς μπράβους και φαίνεται πως τα είχε “σπάσει” με το Γρίβα, αλλά και το Λίτσα που μάλλον είχε αποσυρθεί.

Ακολούθησε μια περίοδος ηρεμίας, μέχρι που αποφυλακίστηκαν Καραγιάννης και Στεφανάκος. Οι δυο είχαν εμπλακεί στις φυλακές σε δεινή αντιπαλότητα και είχαν εξαπολύσει δημόσια, εκατέρωθεν απειλές για αντίστοιχα “συμβόλαια θανάτου”.

Η αρχή έγινε στο Χαϊδάρι με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018. Τότε το πλέον “βαρύ” όνομα της νύχτας και ο απόλυτος αρχηγός, είχε αποφασίσει να αποτραβηχτεί από τα σκοτεινά μονοπάτια και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του. Μάλιστα είχε κάνει κινήσεις να “ρίξει γέφυρες” με τους εχθρούς του, οι οποίοι δεν ήταν και λίγοι.

Ο αρχηγός των αρχηγών δολοφονήθηκε κάτω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι με 27 σφαίρες από Καλάσνικοφ. Εκείνη την εποχή στην Ασφάλεια εξέταζαν δυο βασικά σενάρια. Την σύμπραξη των εχθρών του, οι οποίοι χρησιμοποίησαν άνθρωπο του Στεφανάκου για να τον βγάλουν από την μέση και βέβαια τον ορκισμένο εχθρό του, τον Καραγιάννη η “σαμπρέλα” η “καράφλα”.

Γεγονός πάντως είναι πως το “συμβόλαιο” σε βάρος του Αρχηγού ήταν το πλέον ακριβό στον κόσμο της νύχτας.

Ακολούθησε η δολοφονία του Γ. Λίτσα τον Απρίλιο του 2018, οποίος εκείνη την εποχή εξελέγετο πως τα είχε βρει με τον Στεφανάκο. Ο Λίτσας δολοφονήθηκε επίσης με Καλάσνικοφ, μέσα από αυτοκίνητο που πέρασε την ώρα που ο “χοντρός” έμπαινε στο σπίτι του, στους Αγίους Αναργύρους.

Τον Ιούνιο του 2018 έπεφτε νεκρός, γαζωμένος από Καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι, ο Καραγιάννης οποίος διέμενε σε μυστικό σπίτι στο Φάληρο, όπου και συναντούσε την σύντροφο του.

Μάλιστα εκείνη την εποχή, πληροφορίες που διερευνούσε η Ασφάλεια, ήθελαν την παρακολούθηση της συντρόφου του “Σαμπρέλα”, προκειμένου να βρεθεί το μυστικό κρησφύγετο να την είχαν αναλάβει Αστυνομικοί, είτε εν ενεργεία, είτε απόστρατοι.

Ακολούθησε η δολοφονία της “Bellamafia” το Σεπτέμβριο του 2018 στην Κηφισιά και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους η απόπειρα εκτέλεσης του πλέον στενού της προσώπου, επίσης “βαρύ” όνομα της νύχτας, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις