Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βόμβα σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο – Στόχος ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ελλάδος

έκρηξη βενζινάδικο βόμβα

– Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά στο βενζινάδικο και μεγάλες καταστροφές σε κοντινά κτήρια
– Η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο του πρατηρίου, λέει ο ιδιοκτήτης
– “Η κάμερα κατέγραψε δύο άτομα με μηχανή” λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου
– Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή, από θαύμα δεν υπήρχαν τραυματίες

Η έκρηξη στο βενζινάδικο της λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο, οφείλεται σε βόμβα, λέει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών και ιδιοκτήτης του πρατηρίου, Μ. Κιούσης.

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης άγνωστοι φαίνεται ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην είσοδο του πρατηρίου. Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα, λίγα λεπτά πριν το βενζινάδικο ανοίξει.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη. Ακολούθησε φωτιά, την οποία ευτυχώς κατάφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να την περιορίσει άμεσα.

Από το ωστικό κύμα, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης καταστράφηκε πλήρως το πρατήριο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε μια ακτίνα τουλάχιστον 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε, για προληπτικούς κυρίως λόγους, ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ επί τόπου βρίσκεται για έρευνα κλιμάκιο της Ασφάλειας.

Όπως λέει ο ίδιοκτήττης του βενζινάδικου οι άγνωστοι ενεργοποίησαν τον μηχανισμό λίγο πριν ανοίξει το κατάστημα. Εάν η έκρηξη είχε γίνει λίγα λεπτά αργότερα θα υπήρχαν θύματα.

Ο ιδιοκτήτης για την έκρηξη

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα δυναμίτη. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών. Δύο άτομα, όπως περιγράφει, πήγαν στο πρατήριο, τοποθέτησαν δυναμίτη, άναψαν το φιτίλι και απομακρύνθηκαν δευτερόλεπτα πριν γίνει η έκρηξη.

Μεγάλες καταστροφές

Το βενζινάδικο σαρώθηκε από το ωστικό κύμα ωστόσο μεγάλες ήταν οι καταστροφές και σε σπίτια, αλλά και αυτοκίνητα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα σπίτια απέναντι από το πρατήριο υπέστησαν ζημιές και από αντικείμενα τα οποία εκτοξεύτηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις