Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόμβα στο Κολωνάκι: «Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη κόσμος ερχόταν στην εκκλησία!»

Βόμβα στο Κολωνάκι: «Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη κόσμος ερχόταν στην εκκλησία!»

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές και εκκλησιαστικές αρχές, η τοποθέτηση της βόμβας έξω ακριβώς από έναν από τους πιο εμβληματικούς ναούς της Αθήνας, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Από την έκρηξη της βόμβας στο Κολωνάκι, τραυματίσθηκαν ένας αστυνομικός αλλά και ο νεωκόρος του ναού. Ο προβληματισμός των αρχών έγκειται σε πολλά γεγονότα. Κατά πρώτον, ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και κατά δεύτερον ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο της εκκλησίας σε ημέρες γιορτών με πιστούς να μπαίνουν και να βγαίνουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 στην πλαϊνή είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο κουτί και αρχικά είχε τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του Ναού. Ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε την αστυνομία. Ανέφερε ότι υπήρχε ένα ύποπτο χάρτινο κουτί. Μάλιστα ο νεωκόρος μετακίνησε το κουτί με τον μηχανισμό μερικά μέτρα και τον τοποθέτησε στο παρτέρι κοντά στην πλαϊνή είσοδο.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο  άνδρες του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν σε περιπολία. Ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον μηχανισμό και μετέφερε τηλεφωνικά στο Κέντρο ότι αποτελείται από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια, μια μπαταρία και ένα ρολόι. Την ώρα που ο αστυνομικός, αλλά και ο νεωκόρος της εκκλησίας βρισκόταν δίπλα στον μηχανισμό αυτός εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν και οι δυο ελαφρά.

Συνεχής ενημέρωση Ιερώνυμου από την αστυνομία

Τον αστυνομικό και τον νεωκόρο, που τραυματίστηκαν από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνάντησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Κατόπιν εντολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο επίσκοπος Θεσπιών μετέβη άμεσα στο χώρο του ναού και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αστυνομικός.

Από την πρώτη στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ενημερώνεται διά του πρωτοσύγκελού του, ο οποίος έχει συχνή επικοινωνία από το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν στο OnAlert.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο αστυνομικός βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. μετέβη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για να δει από κοντά τον τραυματία αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ένα θλαστικό τραύμα και κάποιους μώλωπες. Λόγω της έκρηξης ο αντιμετωπίζει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, ωστόσο οι γιατροί δεν ανησυχούν.

Μαρτυρίες για την έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι

Ο κ. Λάππας ήταν ο άνθρωπος που έζησε την έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο ναό του Αγίου Διονυσίου. Ήταν στο διπλανό καφέ και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όλα όσα έγιναν και τις στιγμές αγωνίας που έζησε ο ίδιος και άλλοι κάτοικοι και θαμώνες.

Σοκαρισμένος και ο Πάτερ Γεώργιος, ένας από τους τρεις ιερείς του ναού, ο οποίος είπε ότι αδυνατεί να καταλάβει το χτύπημα αυτό. «Δεν καταλαβαίνω γιατί βομβαρδίζουν την αγάπη και γιατί θέλουν να σκοτώσουν την αγάπη», είπε χαρακτηριστικά. Το κουτί είπε βρέθηκε στην κεντρική είσοδο και το μετέφερε στο πλάι γιατί είχαν θεία λειτουργία, αφού είναι σήμερα του Αγίου Στεφάνου. Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη ο κόσμος ερχόταν στην εκκλησία και περνούσαν από δίπλα, είπε.

Ο νεωκόρος φέρει ελαφρά τραύματα στα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις