Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019 αποτελέσματα LIVE από το newsit.gr και το Υπουργείο Εσωτερικών

εκλογές δημοσκόπηση

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στο newsit.gr.

Την βραδιά των εκλογών τα αποτελέσματα εκλογών 2019, λεπτό προς λεπτό από το newsit.gr. Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του newsit.gr επί ποδός θα καλύψει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις. Με κάθε τρόπο θα σας μεταφέρουμε εύκολα και γρήγορα την ροή αποτελεσμάτων από όλη την Ελλάδα. Αποκλειστικά θέματα, ρεπορτάζ, παρασκήνιο, αλλά και η συμπεριφορά των χρηστών στα social media θα αποτελέσουν το «μενού» της ενημέρωσης που θα προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας.

Με την ταχύτητα και την εγκυρότητα του Newsit.gr, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για το τι συμβαίνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα προβληθεί και το exit poll από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών 2019 λίγο αργότερα, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, θα μπορείτε γρήγορα και απλά να δείτε την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα στις ευρωεκλογές αλλά και ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με άλλα λόγια θα έχετε τα αποτελέσματα εκλογών στο πιάτο σας!

Κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, το newsit.gr θα καταγράφει την σταδιακή ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.

Συντομότερη έκδοση αποτελεσμάτων στις εκλογές

Τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα τη συντόμευση της έκδοσης του ασφαλούς αποτελέσματος, ανακοίνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Κυριότερη καινοτομία είναι η προμήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων με 12.000 συσκευές τάμπλετ με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, μέσω των οποίων θα στέλνονται άμεσα τα αποτελέσματα στην εταιρεία, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής για μια ασφαλή πρόβλεψη τόσο των εκλογικών αναμετρήσεων όσο και για της σταυροδοσίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις εταιρείας, με το σύστημα αυτό το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι γνωστό περί τις 21:30 – 22:00, ενώ γρήγορη επίσης αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων για το σύνολο των περιφερειών, καθώς και για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρέων, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Θα διανεμηθούν συνολικά 9.600 συσκευές τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους όλων των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας Αττικής και άλλα 2.400 σε επιλεγμένα τμήματα στην υπόλοιπη χώρα, όπου θα χρησιμοποιηθούν και τα 4.700 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ενδεικτικό της ταχύτητας που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη καινοτομία είναι η περίπτωση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, στις βουλευτικές εκλογές του 2015 όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το σύστημα. Ενώ σε προηγούμενες αναμετρήσεις για την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων απαιτήθηκαν πάνω από τέσσερις ώρες, μέσω τάμπλετ ο σχετικός χρόνος μειώθηκε στη 1 ώρα και 36 λεπτά.

Στην ειδική εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικών θα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, η δημοσιογραφική ομάδα του newsit.gr θα καλύπτει με συνεχή ροή ειδήσεων όλες τις εξελίξεις, ενώ θα μεταφέρει εικόνα από εκλογικά κέντρα από  κάθε γωνιά της χώρας. Λεπτό προς λεπτό οι δηλώσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, Περιφειαρχών, Δημάρχων, αλλά και όλα τα νέα σχετικά με την εξέλιξη των εκλογικών αναμετρήσεων και τα αποτελέσματα εκλογών 2019.

Στις 19:00 ακριβώς το newsit.gr θα μεταδώσει το Exit Poll 2019 των δημοσκοπικών εταιρειών, ενώ αμέσως μετά θα αρχίσει και η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Περιφεριακές εκλογές 2019, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και με την υποστήριξη της Singularlogic.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2019.

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις Εκλογές 2019, καθώς την Κυριακή 26 Μαϊου 2019 θα γίνουν ταυτόχρονα οι Ευρωεκλογές 2019 και οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές (πρώτος γύρος), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο δεύτερος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου 2019. Όπως αναφέρεται σχετικά και στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το όριο ηλικίας όσων έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν: «Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, των περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2019 και αναφορικά με τις μεταβολές που συντελέστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους με την ολοκλήρωση της τρέχουσας δίμηνης αναθεώρησης, στις εκλογές 2019 τον Μαϊο θα ισχύσουν οι εκλογικοί κατάλογοι που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της τρέχουσας δίμηνης αναθεώρησης, με την οποία ενσωματώθηκαν όλες οι μεταβολές που συντελέστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2019.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι πολίτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερωθούν για το που ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στις 26 Μαΐου 2019. Σε αυτή την εφαρμογή για τις εκλογές και εισάγοντας ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και μητρός καθώς και ημερομηνία γέννησης μπορείτε να μάθετε πού θα ψηφίσετε.

Οι Ευρωεκλογές 2019 θα πραγματοποιηθούν στα 28 κράτη – μέλη στις 23-26 Μαΐου 2019. Ένα σύνολο 751 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπούν περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους από 28 κράτη-μέλη. Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μελών του από 751 σε 705, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η θητεία των εκλεγμένων μελών στις Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 θα είναι από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Αυγούστου 2023. Η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει 13 περιφέρειες και 325 δήμους.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις