Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάμπρος Μίχος για Αγία Βαρβάρα: Η πόλη να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη

Λάμπρος Μίχος για Αγία Βαρβάρα: Η πόλη να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Συνέντευξη Τύπου, στην κατάμεστη από πολίτες της πόλης αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, παρέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, Λάμπρος Μίχος, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους Δημότες της πόλης να ενημερωθούν για το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα της πόλης, αλλά και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το παρόν του Δήμου. Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου, εκτός από τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και τους δεκάδες υποστηρικτές της παράταξης “Αγία Βαρβάρα Πρώτη Ξανά”, και αγανακτισμένοι πολίτες που εξέφρασαν την οργή τους για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πόλη τους.

Αναφερόμενος στο παρόν της Αγίας Βαρβάρας, ο Λάμπρος Μίχος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η «Αγία Βαρβάρα, παρά το ένδοξο παρελθόν της και τις σπουδαίες δυνατότητές της ξανάγινε μια παραμελημένη συνοικία της Αθήνας, που ψάχνει τη χαμένη της ταυτότητα. Έχει πετύχει τα προηγούμενα χρόνια πλήρη κάλυψη σε δομές και υποδομές των αναγκών της πόλης και των κατοίκων, οι οποίες όμως δομές και υποδομές καταργήθηκαν, εγκαταλείφθηκαν και απαξιώθηκαν».

Θέματα ύψιστης προτεραιότητα για τον Λάμπρο Μίχο και τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα Πρώτη Ξανά» είναι η έλλειψη καθαριότητας, ουσιαστικής κοινωνικής φροντίδας, υγειονομικής κάλυψης, φωτισμού στης γειτονιές, συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, εγκατάλειψης των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στη λειτουργία των δήμων στην πρώτη εφαρμογή του Κλεισθένη 1, ο κ. Μίχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «διακαής πόθος των δημοκρατικών κοινωνιών είναι η εξουσία να βρίσκεται όσο γίνεται πλησιέστερα στον πολίτη… Το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει και ενθαρρύνει συνεργασίες, χωρίς όμως να δίνει θεσμική υπόσταση στις παρατάξεις, χωρίς θεσμοθέτηση λειτουργιών και όρων προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για οποιουδήποτε είδους συναλλαγές, μεταπηδήσεις συμβούλων και τη διάλυση των δημοτικών παρατάξεων.

Αντί συμφωνιών της παραμονής του δεύτερου γύρου και μυστικές διαπραγματεύσεις με πρόσωπα και ανταλλάγματα εμείς θα επιμείνουμε στη συντεταγμένη δημόσια ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων όλων των παρατάξεων, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με βάση την τεκμηριωμένη πρόταση που θα καταθέσουμε, θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία, μπροστά στο λαό και με τις παρατάξεις που θα συγκλίνουν και θα συμφωνήσουμε σε κοινό πρόγραμμα θα διαμορφώσουμε και τους όρους της συμμετοχής τους στη διοίκηση, προκειμένου να υλοποιηθεί η πολιτική εντολή που θα δώσει ο λαός, για την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο λαός με την εκλογή του δημάρχου».

https://www.facebook.com/ArtifexNet/videos/401834340415724/

Ιδιαίτερα σημαντική μάλιστα είναι η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο Λάμπρος Μίχος και αφορά στις αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης.
Οι υπαρκτές αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, επεσήμανε ο κ. Μίχος, και προς το σκοπό αυτό ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία και με άλλους αυτοδιοικητικούς και εμπειρογνώμονες, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ώστε οι νεοεκλεγμένοι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες, να διατυπώσουν το αίτημα και την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διασφαλίζεται και η αντιπροσωπευτικότητα αλλά και η κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις