Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χάρης Δαμάσκος: Η ασφάλεια των Αχαρνών προτεραιότητά μας

Χάρης Δαμάσκος: Η ασφάλεια των Αχαρνών προτεραιότητά μας

Οι Αχαρνές είναι ένας ιστορικός Δήμος της Αττικής που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, με την εγκληματικότητα να έρχεται πρώτη στο ενδιαφέρον των πολιτών.

Πολλές φορές έχουν προσπαθήσει πολιτεία και δημοτική αρχή να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντοτε το ίδιο. Αποκορύφωμα η απώλεια της ζωής ενός παιδιού που έγινε πρώτη είδηση σε όλη τη χώρα. Ο καθημερινός κίνδυνος τέτοια φαινόμενα να επαναληφθούν πιέζει πλέον αφόρητα για μια ολοκληρωμένη επίλυση του προβλήματος.

Ο Χάρης Δαμάσκος, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με την παράταξη ΔΕΚΑ – Δημιουργούμε Ένα Καλύτερο Αύριο, την Κυριακή 19 Μαΐου παρουσίασε το “ΑΧΑΡΝΕΣ – ΑΣΦΑΛΗ ΠΟΛΗ”, ένα καινοτόμο ολιστικό πρόγραμμα ασφάλειας το οποίο κάνει χρήση υψηλής τεχνολογίας βασισμένο στα αμερικάνικα πρότυπα. Το σχέδιο εντυπωσίασε ακόμα τους ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων.

Το πρόγραμμα “ΑΧΑΡΝΕΣ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ” βασίζεται σε 4 πυλώνες:

1 σχέδιο

Μελέτη για να διαγνώσουμε τις ανάγκες ασφαλείας κάθε συνοικίας της πόλης, ώστε να παρθούν στοχευμένα μέτρα ασφαλείας και δράσης .

 2 διαχείριση

Επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης, που θα είναι  ο πυρήνας ασφαλείας της πόλης και θα συντονίζει τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας με τις αρχές και την επικοινωνία με τον πολίτη .

3 αλληλεπίδραση

Επικοινωνία πολιτών και Δήμου μέσω εφαρμογής και τηλεφωνικού κέντρου.

4 ενημέρωση

Εκπαίδευση και ενημέρωση πολιτών σε όλα τα επίπεδα για την ασφάλεια τους και την αυτοπροστασία τους.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις