Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν διάθεση 20.000 φυτών και παραδοσιακών σπόρων

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν διάθεση 20.000 φυτών και παραδοσιακών σπόρων

Προσφορά σπόρων παραδοσιακών φυτών από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την «Ομάδα παραδοσιακών σπόρων – Η Αυλή των ΚΗΠΟΥΡΩΝ» την Κυριακή 31 Μαϊου 2020.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο, η ομάδα «Η Αυλή των Κηπουρών», πρόκειται να διαθέσει, δωρεάν, περισσότερα από 20.000 καλλωπιστικά, αρωματικά και οπωροκηπευτικά φυτά και σπόρους, προϊόντα της φροντίδας της ομάδας «Αυλή των κηπουρών», η οποία φιλοξενείται από τον Δήμο Αγίας Βαβράρας στις εγκαταστάσεις του δημοτικού θερμοκηπίου.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα λάβει χώρα στο θερμοκήπιο του Δήμου (οδός Σιπύλου 16), την επόμενη Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα. Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος υποστηρίζουν ένθερμα τη συγκεκριμένη δράση, αλλά και κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να συμβάλλει στην διατήρηση των παραδοσιακών ελληνικών σπόρων, στους αντίποδες των τεχνικά επεξεργασμένων, βιομηχανοποιημένων σπόρων που κατακλύζουν την αγορά, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ζήτηση της κατανάλωσης.

Φέτος, όμως, λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις άλλες χρονιές, ενώ επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής θα πρέπει να τηρηθούν΄αυστηρά όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες και τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις