Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ακρόπολη: Και νοσηλευτές εκτός από τον γιατρό – Ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού στην Αρεοπαγίτου!

Ακρόπολη: Και νοσηλευτές εκτός από τον γιατρό – Ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού στην Αρεοπαγίτου!
Intime News (αρχείο)

Τις πάγιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ακρόπολη, οι οποίες ήρθαν, φέτος, στην επικαιρότητα, σπεύδει να καλύψει η νέα κυβέρνηση.

Την Πέμπτη (11.7.2019) στην Ακρόπολη η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου ξενάγησε τον υποστράτηγο ε/α δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός, από κοινού με την κ. Μπάνου, σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό – οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών.

Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Αυτό ζήτησε η κ. Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Ο Κικίλιας έστειλε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται από την Πέμπτη (11.7.2019) στον αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Ακρόπολη: Άψογη συνεργασία υπουργών

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (10.7.2019), γιατρός – οπλίτης εστάλη στον χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κατόπιν αιτήματος που έθεσε η Λίνα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους.

Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.

Η υπουργός Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς και τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή τους στο αίτημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις