Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αμοργός: Το νησί των αντιθέσεων

Αμοργός

Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Αυτή είναι η Αμοργός…

Tο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων με το μακρόστενο σχήμα της, η Αμοργός, είναι ένα μαγευτικό νησί που κάποια στιγμή στη ζωή σας πρέπει να το επισκεφτείτε. Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει περίτρανα μέσα από εντυπωσιακά πλάνα drone ότι είναι ένα νησί με πανέμορφες παραλίες, πλούσια ιστορική κληρονομιά και μία άγρια ομορφιά που προκαλεί δέος…

Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά αποδεικνύουν ότι είναι το νησί των αντιθέσεων. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού θα σας ταξιδέψει σε περασμένα χρόνια και θα σας πείσει ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος με αναλλοίωτη ομορφιά παρά τα μεγάλα τουριστικά κύματα των τελευταίων χρόνων.

Πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Η επιφάνειά της εκτιμάται στα 121.464 τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών 126 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται παραδοσιακά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία αλλά και την αλιεία.

Η Αμοργός αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία. Υπάρχουν μονοπάτια που ξεκινούν ή/και καταλήγουν σε κάποιον οικισμό και προσφέρουν στον επισκέπτη εκπληκτικές εικόνες φυσικού τοπίου.

Στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται η Παναγία Χοζοβιώτισσα στο μοναστήρι που είναι κτισμένο στον πιο απόκρημνο βράχο του όρους Προφήτη Ηλία, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, νότια της πρωτεύουσας Χώρας. Κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό το 1088. Από το 2010 λειτουργεί στη Χώρα και εκκλησιαστικό μουσείο.

Δείτε το βίντεο από drone που θα σας πείσει ότι η Αμοργός είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι:

Πηγή βίντεο: Evaggelos Tzoumanekas

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις