Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Αστακός” η Αθήνα για το Πολυτεχνείο – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, κλειστοί σταθμοί του μετρό

Πολυτεχνείο

Από νωρίς το πρωί αύριο θα ανοίξει τις πόρτες του το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, με το επιχειρησιακό σχέδιό τους να περιλαμβάνει την φρούρηση αστυνομικών τμημάτων και κτιρίων που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες γύρω από το Πολυτεχνείο και όχι μόνο.

Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί “μυστικοί” αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Επίσης, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, ο σταθμός “Μέγαρο Μουσικής” θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί “Ευαγγελισμός” και “Σύνταγμα” θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται, ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο τριήμερος εορτασμός στο Πολυτεχνείο, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου, “Αβέρωφ”. Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και ανέφερε ότι “οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες”.

Το πρωί επικράτησε ένταση όταν ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -ανάμεσά τους οι Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Γαβρόγλου, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς και Αννέτα Καββαδία- εμποδίστηκαν και προπηλακίστηκαν έξω από το Πολυτεχνείο από φοιτητές που είχαν φράξει με τα σώματά τους την είσοδο του Ιδρύματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις