Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτός ο Δήμος έχει δωρεάν wifi από το 2009 και Ανώτερη Δραματική Σχολή από το 1999!

Αυτός ο Δήμος έχει δωρεάν wifi από το 2009 και Ανώτερη Δραματική Σχολή από το 1999!

Ένας Δήμαρχος, ο Λάμπρος Μίχος, έβαλε σκοπό να κάνει την πόλη του “Πρώτη”, και το κατάφερε. Ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας είναι ο πρώτος Δήμος με δωρεάν wifi (από το έτος 2009!), και ο πρώτος Δήμος με αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης από το έτος 1999!

Τα τελευταία 20 χρόνια, σε μία γωνιά της Δυτικής Αττικής, υπάρχει μία Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Αυτή η Σχολή, όμως, διαφέρει από τις υπόλοιπες, καθώς πρόκειται για τη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμους Αγίας Βαρβάρας.

Η Δραματική Σχολή «Ιάκωβος Καμπανέλλης» Δήμου Αγίας Βαρβάρας ιδρύθηκε από το Δήμο το 1999. Ήδη, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών και το επιτελείο των καταξιωμένων δασκάλων που τη στελέχωσαν, με εξέχοντα τον κορυφαίο συγγραφέα – ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Ο τότε Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Λάμπρος Μίχος, αποδέχτηκε σχετική πρόταση για τη δημιουργία της πρώτης Δημοτικής Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, και με στοχευμένες ενέργειες, κατάφερε η Δραματική Σχολή «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠΠΟ με την υπ΄αριθμ. 25190/30-7-99/ΦΕΚ 1604/Β΄/1999 απόφαση ίδρυσης και λειτουργίας και η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι τριτοβάθμια (ανώτερη). Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Χρηματοδοτείται από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και έχει συμβολικά δίδακτρα, ενώ η φοίτηση στη Δραματική Σχολή είναι τριετής υποχρεωτική. Στη συγκεκριμένη Σχολή, μάλιστα, κατά περιόδους, έχουν διδάξει μεταξύ άλλων οι Ιάκωβος Καμπανέλλης, Γιάννης Βόγλης, Μάξιμος Μουμούρης, Πέτρος Φυσσούν κα.

Στόχος της Σχολής είναι η σύμπλευση με ευρύτερους πολιτιστικούς φορείς και καλλιτεχνικούς χώρους, για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του αρχαίου δράματος, του ελληνικού πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης. Ήδη, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών και το επιτελείο των καταξιωμένων δασκάλων που τη στελέχωσαν με εξέχοντα τον κορυφαίο συγγραφέα – ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Το κεντρικό κτίριο της δραματικής σχολής (πρώην εργοστάσιο ΒΙΟΧΡΩΜ), εμβαδού 470 m², περιλαμβάνει έξι κυρίες αίθουσες και πέντε βοηθητικούς χώρους. Ο περιβάλλων χώρος της δραματικής σχολής, εμβαδού 40.000 τετραγωνικών μέτρων ,περιλαμβάνει πολλούς λειτουργικούς χώρους (υπαίθριους και στεγασμένους) για εκπαίδευση, άσκηση και παραστάσεις. Το θέατρο της σχολής, που χρησιμοποιείται κυρίως για το εκάστοτε τρίτο έτος, βρίσκεται στο παρακείμενο με τη σχολή Κτίριο ΚΚΑΧ. Το υψηλών προδιαγραφών Δημοτικό Θέατρο «Γιάννης Ρίτσος», 500 θέσεων, χρησιμοποιείται για παραστάσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Δωρεάν wifi από το 2009!

Ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας, όμως, δεν είναι πρωτοπόρος μόνο ως προς την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, αλλά και ως προς το δωρεάν wifi! Πρωτεργάτης και αυτής της προσπάθειας ο το ίδιο πρόσωπο. Η Αγία Βαρβάρα, όσο και αν φαίνεται περίεργο σε πολλούς, με πρωτοβουλίες του τότε Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, είχε ανακοινώσει το “ελεύθερο διαδίκτυο” από το έτος 2008, και κατάφερε να ολοκληρώσει τον σχετικό σχεδιασμό και την εφαρμογή της δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ, σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, μέσω επιδοτούμενου προγράμματος το έτος 2009!

Όλοι οι κόμβοι του ευρυζωνικού δικτύου λειτούργησαν με επιτυχία σε συνολικά 68 σημεία της πόλης, και ήταν σίγουρα από τις πρώτους Δήμους της Ελλάδας, αν όχι ο πρώτος, που παρείχε τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ, σε όλους τους Δημότες του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις