Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυτική Αττική: Η ανείπωτη τραγωδία μέσα από εναέριες εικόνες

Δυτική Αττική: Η ανείπωτη τραγωδία μέσα από εναέριες εικόνες

Τα όσα συμβαίνουν από χθες (165.11.2017) στην Δυτική Αττική προκαλούν θλίψη, οργή και ανατριχίλα. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τις περιοχές Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα.

Στο μεταξύ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται ενώ οι φόβοι όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται ενώ η περιοχή μοιάζει να έχει καλυφθεί ολοκληρωτικά από λάσπη. Οι εναέριες εικόνες αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την τραγική κατάσταση της Δυτικής Αττικής. Ο χείμαρρος λάσπης έχει καλύψει τα πάντα… Έχει “εξαφανίσει” ανθρώπινες ζωές, χαμόγελα, δρόμους, πεζοδρόμια και αυτοκίνητα.

Εικόνες Αποκάλυψης

Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα

Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα Μάνδρα

Δυτική Αττική: Μέσα σε τέσσερις ώρες ήλθε το χάος

Οι ερευνητές του ΕΑΑ, αναλύοντας τις δορυφορικές φωτογραφίες, διαπίστωσαν μια ανατροφοδότηση καταιγίδων στην περιοχή, το χρονικό διάστημα από τις 03:00 έως 07:00 της Τετάρτης (15.11.2017). Η διαδικασία αυτή, όπως λένε, «θα μπορούσε να προκαλέσει συνεχή βροχόπτωση σε μια περιορισμένη περιοχή, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε ξαφνική πλημμύρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που διαπιστώσαμε».

Επίσης, επισημαίνουν ότι η περιοχή είχε δεχτεί αρκετές βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα τον κορεσμό του εδάφους.

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Αθηνών – Θεσσαλονίκης – «Πνίγεται» η Πιερία

Οι κοντινοί μετεωρολογικοί σταθμοί, σε αυτές τις τέσσερις ώρες κατέγραψαν σχετικά χαμηλά ύψη βροχής: 12 χιλιοστά στους Αγίους Θεοδώρους, στα δυτικά, 25 χιλιοστά στα Βίλια, στα βόρεια και ελάχιστη βροχή στην Ελευσίνα, στα ανατολικά.

«Το γεγονός αυτό συνηγορεί για την τοπικότητα του φαινομένου» σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο.

Καιρός: Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας» – Απίστευτη εικόνα από τη NASA

Φωτογραφίες από Reuters

Βίντεο από UP DRONES

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις