Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγκαίνια για το Attica Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης

Εγκαίνια για το Attica Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης

Την έναρξη λειτουργίας του εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες, το Attica Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης, στη Μαγούλα, στην περιοχή της Ελευσίνας Αττικής

Φιλοξενεί ήδη στις εγκαταστάσεις του τους πρώτους ασθενείς, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα εποχή σε επίπεδο εξειδικευμένης, εξατομικευμένης και ολιστικής αποθεραπείας και αποκατάστασης ασθενών με οξείες ή χρόνιες παθήσεις, νευρολογικής, μυοσκελετικής, καρδιακής ή άλλης αιτιολογίας, που προκαλούν δυσλειτουργίες στην κίνηση, την επικοινωνία, την αυτοεξυπηρέτηση, επηρεάζοντας σοβαρά την ποιότητα ζωής.

Πρόκειται για μια πρότυπη δομή παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης, υψηλών προδιαγραφών, τη μεγαλύτερη σε δυναμικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να δώσει λύση στη δραματική έλλειψη κλινών που αφορά σε ασθενείς που χρήζουν ανάλογης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Στο Attica Kέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης η παρεχόμενη φροντίδα συνίσταται από ολοκληρωμένες υπηρεσίες, που ξεκινούν από την άμεση αντιμετώπιση της νοσηρότητας και των παθολογικών καταστάσεων που αυτή προκαλεί, συνεχίζονται με την αδιάλειπτη παροχή ιατρικής, νοσηλευτικής και αποκαταστατικής φροντίδας βασιζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, και ολοκληρώνεται με την διαδικασία λειτουργικής επανένταξης στην καθημερινότητα, καθώς και την εν τω βάθει αλλαγή του τρόπου ζωής με επίκεντρο την σωματική και πνευματική ευεξία.

Η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της Ομάδας Αποκατάστασης του Attica Κέντρου Αποθεραπείας & Αποκατάστασης, σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και ενός state-of-the-art κτιριακού περιβάλλοντος που ακολουθεί τα πρότυπα ανάλογων κέντρων του εξωτερικού, εγγυώνται όχι μόνο την γρήγορη, ουσιαστική και επιτυχή αποθεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών, αλλά και την ομαλή κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη και δραστηριοποίησή τους.

Η διεπιστημονική ομάδα του Attica Κέντρου Αποθεραπείας & Αποκατάστασης αποτελείται από: Ιατρό Αποκατάστασης (Φυσίατρο), Νευρολόγο, Ειδικό Παθολόγο, Εντατικολόγο, Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Φυσικοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Νοσηλευτή Αποκατάστασης, ΚλινικήΨυχολόγο, Υδροθεραπευτή, Γυμναστή, Κλινική Διαιτολόγο.

Το Attica σε αριθμούς
✓ 300 κλίνες
✓ 16 κλίνες ΧΑΦ
✓ 15.000 τ.μ. κτιριακή υποδομή
✓ 1000 τ.μ. χώροι θεραπειών
✓ 150 ειδικοί επαγγελματίες υγείας
✓ 300 τ.μ. χώροι υδροθεραπείας
✓ 12 χρόνια εμπειρίας

Η διαμονή στο Attica Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης αφορά αποκλειστικά σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια, διανεμημένα σε τρεις Κλινικές Νοσηλείας, εξοπλισμένες με Χώρο Αυξημένης Φροντίδας (ΧΑΦ). Ο Χώρος Αυξημένης Φροντίδας αποτελεί ένα κλειστό τμήμα, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπου παρέχεται η δυνατότητα 24ωρης περίθαλψης ασθενών που χρήζουν συνεχούς ιατρικής παρακολούθησηςη και αυξημένης φροντίδας.

Τέλος, στο Attica Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης έχει αναπτυχθεί Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για ασθενείς που έχουν ανάγκη υπηρεσιών αποκατάστασης χωρίς απαραίτητη νοσηλεία.

Παθήσεις Που Αντιμετωπίζονται
• Νευρολογικές Παθήσεις (π.χ. αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, Νόσος Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ.α.)
• Νευροπάθειες & Μυοπάθειες (π.χ. Σύνδρομο Gullain-Barre, περιφερικές νευροπάθειες, παγιδευτικές νευρίτιδες, μυοδυστροφίες, κ.α)
• Παθήσεις Μυοσκελετικού Συστήματος (πολυτραυματίες, κατάγματα, εκφυλιστικές αρθροπάθειες, ακρωτηριασμοί, οστεοπόρωση, κ.α.)
• Υπολλειματικές Κινητικές Καταστάσεις (ημιπληγία, τετραπληγία, γνωσιακά ελλείμματα, σπαστικότητα / δυστονία, κ.α.)
• Μετεγχειρητική αποκατάσταση καταγμάτων άνω και κάτω άκρων (π.χ. ολική αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος, κ.α.)
• Αθλητικές Κακώσεις – Τραυματισμοί

Ειδικά Ιατρεία
• Ειδικό Ιατρείο Κατά Πλάκας Σκλήρυνσης
• Ειδικό Ιατρείο Νόσου
• Ειδικό Ιατρείο Αντιμετώπισης Σπαστικότητας & Πόνου
• Ειδικό Ιατρείο Αποκατάστασης Άνω Άκρου
• Εργαστήριο Ηλεκτρομυογραφίας
• Ειδικό Ιατρείο Αντιμετώπισης Νευρογενούς Κύστης
• Εξωτερικά Ιατρεία Φυσιατρικής Εκτίμησης
Ειδικά Τμήματα
• Ειδικό Τμήμα Υδροθεραπείας για Παιδιά με Κινητικές Διαταραχές
• Ειδικό Τμήμα Αθλιατρικής Αποκατάστασης
• Ειδικά Εργαστήρια Ορθωτικής- Προσθετικής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις