Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά Εύβοια: Σε επιφυλακή και το λιμεναρχείο Αιδηψού

Φωτιά Εύβοια: Σε επιφυλακή και το λιμεναρχείο Αιδηψού

Φωτιά Εύβοια – Τουλάχιστον 2.850 επιβάτες με 1.550 οχήματα, εξυπηρετήθηκαν χθες από 4 πλοία στο πορθμείο της Αιδηψού λόγω της φωτιάς στη βόρεια Εύβοια.

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, με κινητοποίηση όλων των στελεχών του λιμενικού, τέθηκε χθες το απόγευμα το λιμεναρχείο Αιδηψού μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη βόρεια Εύβοια και του γεγονότος ότι είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ιστιαία Χαλκίδας στο ύψος του Προκοπίου. Πολλοί επιβάτες προερχόμενοι από Σκιάθο στο Μαντούδι οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο πορθμείο της Αιδηψού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Αιδηψού, πλωτάρχης λιμενικού σώματος Σωτήρης Δανίκας, χθες το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος που μετακινήθηκε στο συγκεκριμένο πορθμείο επιστρατεύθηκαν πλέον των δύο πλοίων της τακτικής γραμμής, άλλα δύο επιβατηγά πλοία, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 10 έκτακτα.

Τόνισε επίσης ότι από τις 5 χθες το απόγευμα έως τη 1 τα ξημερώματα μετακινήθηκαν από την Αιδηψό προς Αρκίτσα 2.850 επιβάτες με 1.550 οχήματα. Ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη κόπωση για όλους τους επιβάτες λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργήθηκε, εξυπηρετήθηκαν όλοι άμεσα και δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης, τόνισε ότι το επιβατικό κοινό ήταν συνεργάσιμο, ενώ τα στελέχη του λιμενικού είχαν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τάξης.

Φωτιά Εύβοια – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Αναφορικά με τω φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή 12 Αυγούστου σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετέχουν συνολικά 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 4 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και 1 Συντονιστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής και Εύβοιας.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη 12-08-2018.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις