Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι – Επικίνδυνο το μέτωπο

Φωτιά στην Αττική: Αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι – Επικίνδυνο το μέτωπο

– Μεγάλη αναζωπύρωση του μετώπου κοντά στο Καπανδρίτι
– Κίνδυνος να περάσει η φωτιά τον δρόμο και να γίνει ανεξέλεγκτη
– Καίει η φωτιά και σε δύσβατο σημείο στο Μετόχι
– Συναγερμός στην Πυροσβεστική λόγω των αναζωπυρώσεων

Μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο που καίει προς την πλευρά του Καπανδριτίου έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά καίει σε περιοχή με πυκνό δάσος και σε δύσβατο σημείο, όπου είναι δύσκολο να επιχειρήσουν μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος σε έλεγχο από αέρος επισήμανε τον κίνδυνο και αμέσως έσπευσαν σε αυτό το σημείο ελικόπτερα και αεροσκάφη έτσι ώστε να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών που επιχειρούν από το έδαφος.

Από νωρίς το πρωί το μέτωπο στην περιοχή Σαλαμίδι έκαιγε, αλλά η φωτιά έμοιαζε να είναι σε κάποια ύφεση. Η εικόνα άλλαξε δραματικά μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Πλέον αυτό είναι το μέτωπο που θεωρείται επικίνδυνο ενώ οι πυροσβέστες πρέπει τα ταυτόχρονα να ελέγξουν και το μέτωπο μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου το οποίο επίσης κινείται σε μια δύσβατη περιοχή όπου μόνο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και των δήμων, μαζί με εκείνες του στρατού έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά, έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες και στόχος τους είναι να μην “ξεφύγει” η φωτιά και περάσει περιοχές πυκνή βλάστηση ή περιοχές όπου βρίσκονται σπίτια.

Ήδη οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεων άνω των πέντε Μποφόρ και σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται από το μεσημέρι και μετά να γίνουν πιο έντονοι δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

https://www.youtube.com/watch?v=KlM2b1Vgop4&feature=youtu.be

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις