Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

«Κάτι νέο ανθίζει στην Αγία Παρασκευή» – Το πρωτότυπο προεκλογικό φυλλάδιο

«Κάτι νέο ανθίζει στην Αγία Παρασκευή» – Το πρωτότυπο προεκλογικό φυλλάδιο

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο προεκλογικό φυλλάδιο. Κερδίζει τις εντυπώσεις γιατί ξεφεύγει από την πεπατημένη. Δεν εστιάζει στα… χαρίσματα του υποψήφιου δημάρχου, δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του, δεν χρησιμοποιεί την”ξύλινη” γλώσσα στη οποία μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί.

Αυτό το φυλλάδιο μας μιλάει για την καλέντουλα. Μας εξηγεί ότι είναι ένα όμορφο αγριολούλουδο, συνηθισμένο στην ύπαιθρο, με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας και περιέχει και σπόρους του συγκεκριμένου λουλουδιού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης ”Αλλάζουμε”, Γιάννης Μυλωνάκης, με το συγκεκριμένο προεκλογικό έντυπο, καλεί τους παραλήπτες και δημότες της Αγίας Παρασκευής να κάνουν μια απλή κίνηση. Να φυτέψουν τους σπόρους της καλέντουλας σε μια γλάστρα ή στον κήπο τους, κάνοντας με αυτήν τη συμβολική κίνηση, την αρχή, ένα πρώτο βήμα, για να αλλάξουν, όλοι μαζί, την πόλη τους. Κεντρικό σύνθημα του φυλλαδίου ”Κάτι νέο ανθίζει στην Αγία Παρασκευή”, ενώ από το έντυπο δε λείπουν και οι οδηγίες φύτευσης των σπόρων.

Οι πόλεις αλλάζουν όχι μιλώντας, αλλά ακούγοντας τους δημότες

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι “Αλλάζουμε” και ο σαραντάρης δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, που διεκδικούν το συγκεκριμένο δήμο, μας εκπλήσσουν. Με το σκεπτικό ότι για να αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη τους πρέπει να ξεκινήσουν, όχι μιλώντας, αλλά ακούγοντας τους συμπολίτες τους, έχουν προχωρήσει, δύο φορές, στο παρελθόν, σε δράσεις αμφίδρομης επικοινωνίας, με τους με κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, από τους οποίους ζήτησαν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, ώστε να καταγραφούν οι απόψεις τους.

Την πρώτη φορά το θέμα ήταν ο αθλητισμός και τη δεύτερη, ζητήματα καθημερινότητας.

Οι δράσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και ολοκληρώθηκαν με work shops, στα οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης, ειδικοί σε κάθε θέμα, αλλά και πολίτες.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες κατεγράφησαν λύσεις για σημαντικά ζητήματα της πόλης, που θα ενταχθούν στις προτάσεις της παράταξης προς τους πολίτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις