Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορινθία: Ξεχείλισαν τα ρέματα στο δήμο Βέλου – Βόχας – Κλειστή η παλαιά εθνική στο ύψος της Κινέττας [video]

Κορινθία: Ξεχείλισαν τα ρέματα στο δήμο Βέλου – Βόχας – Κλειστή η παλαιά εθνική στο ύψος της Κινέττας [video]

Μεγάλα προβλήματα και στο νομό Κορινθίας από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα από την επέλαση του τυφώνα “Ζορμπά”. Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 54ο έως το 57ο χλμ, στο ύψος της Κινέττας. Ξεχείλισαν τα ρέματα στο δήμο Βέλου-Βόχας.

Και η Κορινθία δοκιμάζεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα εξαιτίας του “Ζορμπά”. Η παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, είναι κλειστή αυτή την ώρα από το 54ο έως το 57ο χλμ, στο ύψος της Κινέττα, λόγω λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου – Βόχας, έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό” και τόνισε πως «μηχανήματα του δήμου, αλλά και της περιφέρειας εργάζονται στην περιοχή για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό.»

Ο κ.Καλλίρης ανέφερε πως «και στο ρέμα Ξυδιάς στο Ξυλόκαστρο υπάρχει αρκετό νερό, αλλά έχει διέξοδο προς τη θάλασσα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στο δήμο Βέλου – Βόχας, ενώ έγινε και μία κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, ο οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.»

Σύμφωνα με το korinthosnews, αποκλεισμένα είναι εδώ και λίγη ώρα τα Ταρσινά, καθώς το ρέμα Σούρι πλημμύρισε τις 2 εισόδους – εξόδους του χωριού καθώς και τα Αθίκια, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει τη διέλευση των οχημάτων προς και από την περιοχή.

 

Πλημμύρισαν σπίτια στο Ξυλόκαστρο και τις γύρω περιοχές

Μεγάλες πλημμύρες έχουν προκληθεί στο Ξυλόκαστρο και σε άλλες περιοχές του δήμου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος που τόνισε πως «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.Έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Εξ’ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

 

Πηγή: korinthosnews.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις