Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γύρισαν από την Ιταλία μαθητές σχολείων της Λάρισας και των Τρικάλων

Κορονοϊός: Γύρισαν από την Ιταλία μαθητές σχολείων της Λάρισας και των Τρικάλων
Reuters

Στη Ρώμη βρίσκονται μαθητές σχολείου των Τρικάλων για εκδρομή, ενώ τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Ιταλία όπου η ανησυχία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού είναι μεγάλη. Ωστόσο, δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν επισκέφτηκαν πόλεις της βόρειας Ιταλίας όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (σ.σ. 24.02.2020) ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα επρόκειτο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες.

Click4more: Κορονοϊός – Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία

Από τα Τρίκαλα τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη βάση τους, ενώ ένα σχολείο ακόμη παραμένει στη Ρώμη και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει την Τρίτη (25.02.2020).

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας σε μάσκες και υλικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία και πολυσύχναστα σημεία.

Λαρισαίοι μαθητές επέστρεψαν από την Ιταλία

Σχολεία από την Λάρισα ήταν τις προηγούμενες ημέρες σε εκπαιδευτικές εκδρομές στη Ιταλία και επέστρεψαν προγραμματισμένα και χωρίς προβλήματα. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επέστρεψε από το Λάτσιο της Ιταλίας τμήμα από το Γυμνάσιο Φαλάνης.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου γύρισε από το Μπάρι της Ιταλίας τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου.

Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπήρξαν τα κρούσματα.

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Προληπτική η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τους μαθητές δέκα σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές της Ιταλίας στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και – όπως είπε – αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

Click4more: Κραχ στα διεθνή Χρηματιστήρια φέρνει ο κορονοϊός

“Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα (σ.σ. 24.02.2020) για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει:

“Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας”.

Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν.

“Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα ελεγχθούν”, συμπλήρωσε.

πληροφορίες από trikalavoice.gr , larissanet.gr 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις