Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάνδρα: “Θρίλερ” με τον θάνατο του 66χρονου τελωνειακού

Μάνδρα: “Θρίλερ” με τον θάνατο του 66χρονου τελωνειακού

Νέα ερωτήματα για τον θάνατο του 66χρονου τελωνειακού.
Ποια στοιχεία “δείχνουν” πως πρόκειται για δολοφονία.
Υποψίες για τις υποθέσεις που αναλάμβανε στην δουλειά του.
Τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφανίσης και τελικά του θανάτου, του 66χρονου τελωνειακού Θανάση Πέτσα, του οποίου το πτώμα βρέθηκε σε ιδιαίτερα προχωρημένη σήψη σε δύσβατο σημείο στην Μάνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιατροδικαστικής δεν διαπίστωσε κατάγματα συμβατά με πτώση η με βίαια χτυπήματα. Κατά συνέπεια απομακρύνεται το ενδεχόμενο, να έπεσε από ύψος, η ακόμα και να τον έριξαν.

Περιμένει να “μιλήσουν” οι τοξικολογικές

Ωστόσο και λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος – βρέθηκε ένα χρόνο έπειτα από την δήλωση εξαφάνισης του άτυχου τελωνειακού – ο ιατροδικαστής θα περιμένει την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες όμως θα αργήσουν καθώς χρήζουν ειδικής μεθοδολογίας προκειμένου να διαπιστωθεί ο μηχανισμός θανάτου του 66χρονου.

Αρχικά τις έρευνες είχε αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, το οποίο έκανε μεθοδική δουλειά και συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα, τόσο για την εξαφάνιση, όσο και για την ανεύρεση του πτώματος.

Έπειτα από την προσκόμιση νέων στοιχείων από τους συγγενείς του νεκρού στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αποφασίστηκε την έρευνα να αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Τι “δείχνει” δολοφονία

Κάποιες ενδείξεις που ίσως οδηγούν σ’ ένα πρώτο συμπέρασμα περί δολοφονίας, είναι το γεγονός πως ο άτυχος 66χρονος δεν οδηγούσε και κατά συνέπεια το ερώτημα που προκύπτει είναι το πως έφτασε στην Μάνδρα Αττικής, όπου βρήκε το θάνατο κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Παράλληλα και όπως έχουν από την αρχή καταθέσει φιλικά πρόσωπα του θανόντος, με τους οποίους είχε σχεδόν καθημερινή επαφή, την ημέρα που εξαφανίστηκαν τα ίχνη του, ο 66χρονος φέρεται να είχε κάποιο σοβαρό ραντεβού με άτομο που θα τον έπαιρνε με το αυτοκίνητο του να πάνε σε κάποια δουλειά.

Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν και μετά από ένα χρόνο ερευνών το πτώμα του βρέθηκε σε δύσβατη περιοχή στην Μάνδρα Αττικής.

Υποψίες από την φύση της δουλειάς του

Ο 66χρονος Θανάσης Πέτσας ήταν τελωνειακός και μάλιστα είχε την φήμη του πολύ έντιμου υπαλλήλου και για το λόγο αυτό ήταν συχνά μάρτυρας κατηγορίας σε ιδιαιτέρα σοβαρές υποθέσεις τελωνειακών παραβάσεων, που ο ίδιος είχε καταγράψει και αποκαλύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που εξαφανίστηκαν τα ίχνη του ήταν σε εξέλιξη μια δίκη, στην οποία ο ίδιος είχε κληθεί ως βασικός μάρτυρας και ανέμενε πλέον την ημερομηνία που θα πήγαινε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δίκη αυτή, αφορούσε σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας, την οποία ο ίδιος ο 66χρονος φέρεται να την είχε αποκαλύψει, έπειτα από έρευνες τελωνειακού χαρακτήρα που είχε διεξάγει.

Παράλληλα ο Θανάσης Πέτσας ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και διέμενε μόνος του στο σπίτι στα Σπάτα. Συχνά πυκνά συναντιόταν με φίλους του σε ταβερνάκι της περιοχής να φάει τους μεζέδες του και πιει το κρασάκι του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις