Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Μέσα” στο Mega-Plant της Coca Cola Τρία Εψιλον στο Σχηματάρι με… υψηλούς προσκεκλημένους! [pics]

“Μέσα” στο Mega-Plant της Coca Cola Τρία Εψιλον στο Σχηματάρι με… υψηλούς προσκεκλημένους! [pics]

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith ξεναγήθηκαν στο Mega-Plant της Coca Cola στο Σχηματάρι, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών.

Kate Smith και Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκαν την Τετάρτη (27.11.2018) στο Mega-Plant και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, είδαν την πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού (rPET) στις συσκευασίες.

«Βρίσκεστε σε ένα εργοστάσιο που όμοιό του δεν θα βρείτε στην Ελλάδα». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν τα στελέχη της Coca‑Cola Τρία Έψιλον τους υψηλούς προσκεκλημένους τους.

Η πρέσβης της Βρετανίας και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κρατώντας φιάλες αναψυκτικών με ανακυκλωμένο PET, που πρώτη στην Ελλάδα παράγει η Coca-Cola Τρία Έψιλον

Το Mega-Plant διακρίνεται και για τις πρωτοπόρες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί. Η πρέσβης της Βρετανίας και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν στα χέρια τους μερικές από τις πρώτες φιάλες αναψυκτικών με ανακυκλωμένο PET.

Το Σχηματάρι Mega-Plant, πρώτο στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών, υποκαθιστώντας σταδιακά ποσότητες πλαστικού που απαιτούνται για την παραγωγή τους. Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 35% rPET στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025.

Κώστας Μπακογιάννης – Κέιτ Σμιθ

Για τον κεντρικό ρόλο του Mega-Plant στη νέα εποχή ανάπτυξης της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης επένδυσης ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο προσκεκλημένοι συνομίλησαν με τη Διοικητική Ομάδα και εργαζόμενους του εργοστασίου. Το Σχηματάρι Mega-Plant είναι από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της περιοχής της Βοιωτίας και από τους μεγαλύτερους εργοδότες της περιοχής, απασχολώντας σταθερά περισσότερους από 400 εργαζομένους.

Το Σχηματάρι Mega-Plant παράγει στην Ελλάδα για τον κόσμο, πραγματοποιώντας το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε αναψυκτικά και χυμούς σε 11 χώρες

Το Σχηματάρι Mega-Plant παράγει στην Ελλάδα για τον κόσμο, πραγματοποιώντας το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς. Αυτή τη στιγμή, οι εξαγωγές της εταιρείας αποτελούν το 6% περίπου του όγκου παραγωγής. Κύριες αγορές: Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία. Με την επένδυση, επιδίωξη είναι η Ελλάδα να καλύπτει τις ανάγκες άλλων χωρών του Ομίλου σε περιόδους που η ζήτηση υπερβαίνει την τοπική παραγωγή ή όπου δημιουργούνται νέες ανάγκες.

«Εντυπωσιάστηκα από την ξενάγησή μου στο Σχηματάρι Mega-Plant. Πρόκειται για μια σπουδαία επένδυση της Coca Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, μέσω της οποίας αξιοποιεί τη χώρα ως έδρα της βασικής γραμμής παραγωγής για να εξάγει στο εξωτερικό διασφαλίζοντας 400 θέσεις εργασίας. Εξαιρετικής σημασίας είναι και οι περιβαλλοντικά φιλικές μέθοδοι παραγωγής που εφαρμόζονται. Εξίσου εντυπωσιακή είναι βεβαίως συνολικά η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Coca-Cola HBC, καθώς αξιόλογη επένδυση έχει πραγματοποιηθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο – συγκεκριμένα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου απασχολούνται 450 εργαζόμενοι», δήλωσε μετά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου η Kate Smith.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είπε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για την οικονομία της Στερεάς, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, σε μία περίοδο που η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για υγιείς επενδύσεις, να δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών και τόσες θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στηρίζει κάθε επένδυση που μπορεί να είναι αποδοτική για την κοινωνία. Είναι ανοιχτή, χωρίς ιδεοληπτικούς φραγμούς και αγκυλώσεις, σε κάθε πρωτοβουλία που δίνει δουλειές και ζωή στην οικονομία μας. Το Σχηματάρι Mega-Plant, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα, αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όχι μόνο για την επενδυτική επιτυχία, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας τέτοια επιτυχημένα εγχειρήματα».

Το Σχηματάρι Mega-Plant σε αριθμούς

Αποτελεί τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο:

  • 17 γραμμές παραγωγής με δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο
  • Περισσότερα από 73.100.000 κιβώτια τον χρόνο ή περισσότερα από 410.000.000 λίτρα τον χρόνο και 500.000.000 προπλάσματα πλαστικών φιαλών PET (pre-forms)
  • Παραγωγή και διακίνηση 540 διαφορετικών προϊόντων και συσκευασιών (SKUs)
  • Αποθηκευτικές εγκαταστάσεις έκτασης 30.000m², όπου διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων.

Το Σχηματάρι Mega-Plant είναι ανάμεσα στα κορυφαία εργοστάσια και για τις πρωτοπόρες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης:

  • Είναι το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών με χρυσή πιστοποίηση ορθής διαχείρισης νερού EWS (European Water Stewardship)
  • Έχει 4 εξειδικευμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας και το κορυφαίο μικροβιολογικό εργαστήριο στον Όμιλο Coca-Cola HBC για το 2018
  • Διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, με πτωτικούς δείκτες κατανάλωσης ενέργειας τα τελευταία 3 χρόνια
  • 100% ανακύκλωση στερεών αποβλήτων από την παραγωγή (Zero landfill plant) και σύγχρονη μονάδα διαχείρισης υγρών αποβλήτων
  • Παρέχει περισσότερα από 600 κυβικά μέτρα/ημέρα επεξεργασμένου νερού υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής με καθαρό νερό
  • Το Σχηματάρι Mega-Plant, πρώτο στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες υποκαθιστώντας σταδιακά ποσότητες πλαστικού

Λίγα λόγια για την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, είναι η κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Με τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, το mega plant Σχηματαρίου και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, οι δικές της μάρκες, όπως οι χυμοί Amita και Frulite και το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, καθώς και τα προϊόντα που διανέμει όπως τα σνακ TSAKIRIS, o καφές Lavazza, τα ενεργειακά ποτά Monster, καθώς και τα αλκοολούχα ποτά των οίκων Edrington, Brown-Forman, Ισιδώρου Αρβανίτου και Gruppo Campari.

Οι τοπικές δραστηριότητές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, με συμβολή στην απασχόληση και στην οικονομία, δημιουργώντας το 54,6% του κύκλου εργασιών του τομέα των αναψυκτικών στην Ελλάδα. Κοντά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά τις τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ενδυνάμωση και απασχολησιμότητα των νέων, την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις