Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι “Χαμένες διαδρομές” του Τζώρτζη Μηλιά

Οι “Χαμένες διαδρομές” του Τζώρτζη Μηλιά

“Χαμένες διαδρομές” είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του Τζώρτζη Μηλιά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Ανάβαση”.

Παίζοντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε ιστορίες που πηγάζουν από την εμπειρίες αλλά και τη φαντασία του, ο συγγραφέας, με ευανάγνωστο και αφηγηματικό τρόπο ξεδιπλώνει το νήμα μιας ορειβατικής περιπέτειας με εντυπωσιακή πλοκή, ενώ συγχρόνως ανοίγει στον αναγνώστη ένα παράθυρο στο  μαγικό κόσμο της ορειβατικής κοινότητας.

Κρεμασμένοι από ένα αναρριχητικό καρφί οι ήρωες του Τζώρτζη Μηλιά αναμετρούνται με το βουνό, ισορροπούν ανάμεσα στο θέληση και το μάταιο και δίνουν απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα διαμορφώνοντας παράλληλα μία ηθική.

Το μυθιστόρημα αυτό ανοίγει το δρόμο στην “Ορειβατική λογοτεχνία” στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο βιβλίο  αυτού του είδους, εν αντιθέσει με την πλούσια ορειβατική βιβλιογραφία που υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου. Γνωστοί Έλληνες ορειβάτες, αναρριχητικές διαδρομές και πραγματικά γεγονότα εμπλέκονται αριστοτεχνικά με φανταστικά πρόσωπα προσφέροντας ένα ανάγνωσμα το οποίο δεν αφήνεις από τα χέρια σου αν δεν φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Γι’ αυτό μην ξεκινήσετε την ανάγνωση αν έχετε κάτι επείγον να κάνετε το επόμενο τρίωρο!

Ποιος είναι ο Τζώρτζης Μηλιάς

Ο Τζώρτζης Μηλιάς ήρθε σε επαφή με το βουνό από μικρός ως αθλητής του σκι. Το 1987, από το αγωνιστικό σκι πέρασε στο χώρο της ορειβασίας όπου μέχρι σήμερα έχει πλούσια αναρριχητική δράση, ενώ από το 1999 είναι Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ. Ενεργός εκπαιδευτικός (χημικός) συνδύασε αυτές τις δύο ιδιότητές του και μαζί με τον αδερφό του Ίωνα Μηλιά δημιούργησαν το 1997 την Milias Camps, μια εταιρεία που ως στόχο έχει την επαφή των παιδιών και των νέων με τα σπορ και τη φύση. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό και τη θάλασσα.  Οι “Χαμένες διαδρομές” είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου, που απεικονίζει τις ορθοπλαγιές της Γκαμήλας, όπως και όλα τα σκίτσα που υπάρχουν στην έκδοση, είναι του Αλέκου Ασημακόπουλου.

Οι χάρτες είναι από τις Εκδόσεις  “Ανάβαση”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις