Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Υπό βροχή η κατάθεση στεφάνων – Ποιοι δρόμοι και σταθμοί μετρό θα κλείσουν [pics]

Πολυτεχνείο: Υπό βροχή η κατάθεση στεφάνων – Ποιοι δρόμοι και σταθμοί μετρό θα κλείσουν [pics]

Μικρή ήταν η προσέλευση στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξέγερσης του Νοεμβρίου του 1973.

Γονείς με παιδιά και παππούδες με εγγόνια, προσέρχονταν από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές που πριν από 45 χρόνια έχασαν εδώ τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου, “Αβερωφ”, τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Τα μέτρα ασφαλείας

“Δρακόντεια” είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία για την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ να προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί “μυστικοί” αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ελέγχεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου περιμετρικά από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά.

Πολυτεχνείο: Διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του Μετρό

Λόγω της πορείας και κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του Μετρό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς “Μέγαρο Μουσικής”, ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, “Ευαγγελισμός” και “Σύνταγμα”, που θα κλείσουν στις 16:30.

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά την λήξη των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τροποποιήσεις θα ισχύσουν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι “Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.”.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις