Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πόρος: Χωρίς ηλεκτροδότηση πέρασε τη νύχτα το νησί

Πόρος: Χωρίς ηλεκτροδότηση πέρασε τη νύχτα το νησί
photo Reuters

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πέρασε τη νύχτα ο Πόρος μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο.
Όλο το βράδυ εργάζονταν τα συνεργεία ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Μέχρι και σήμερα το πρωί, κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί.
Στήθηκε έκτακτο Συντονιστικό Κέντρο το οποίο ήταν ανοικτό όλο το βράδυ.
Ανοιχτή παρέμεινε και η γραμμή φεριμπότ που συνδέει τον Πόρο με τον Γαλατά.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παρέμεινε τη νύχτα ο Πόρος μετά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο, από το οποίο έπαθε ζημιά το δίκτυο υψηλής τάσης της περιοχής. Με τον ερχομό της νύχτας, όσοι θέλησαν να απολαύσουν τη βόλτα τους δεν πτοήθηκαν, με αποτέλεσμα, όπως βλέπετε και στο video που εξασφάλισε το Grtimes.gr, πολύς κόσμος να κυκλοφορούσε στο λιμάνι, ακόμη και με φακούς.

Ο φωτισμός ήταν ελάχιστος στον οικισμό και μόνο λίγες επιχειρήσεις, ενδεχομένως με τη χρήση γεννητριών, είχαν ρεύμα και λειτουργούσαν.

Οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εξαιτίας της βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κάποιοι αναγκάστηκαν να πετάξουν ευπαθή προϊόντα που χρειάζονταν ψύξη, ενώ άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν διαθέτουν γεννήτρια.

Όλοι ελπίζουν, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα σήμερα, Τετάρτη 21.08.2019, να αποκατασταθεί η βλάβη, όπως δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι.

Και ενώ η εικόνα μπορεί να φαίνεται ρομαντική στο λιμάνι, το δυστύχημα με το ελικόπτερο μονοπωλεί τις συζητήσεις του κόσμου και επικρατεί σχετική «παγωμάρα»! Δείτε τα video του GrTimes.gr:

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Πόρο από την Πολιτική Προστασία

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν άμεσα ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά έφτασαν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και εργάστηκαν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε σήμερα να επανέλθει κανονικά το ρεύμα.

Το Συντονιστικό κέντρο παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και μπορούσε να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προέκυπτε.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά διαθέσιμο ήταν όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

Πηγή: grtimes, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις