Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το δράμα της οικογένειας Μαυρίκου! Τραγικό τέλος για μάνα και παιδιά

Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο πολυτελές όχημά του, στην Αττική Οδό, με το βίντεο να σοκάρει το πανελλήνιο.
Σχεδόν 3,5 χρόνια αργότερα, η μητέρα του και ο αδελφός του ανασύρθηκαν νεκροί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.
Η αδελφή του εκδότη, είχε πεθάνει στα 16 της από καρκίνο.
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για μια οικογένεια που χτυπήθηκε “βάναυσα” από την μοίρα.

Όσο και να προσπαθεί κανείς, είναι δύσκολο να συλλάβει αυτό το αδιανόητο οικογενειακό δράμα… Ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρήκε τραγικό θάνατο, η αδελφή του είχε “φύγει” σε μικρή ηλικία από καρκίνο, ενώ σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τον θάνατό του, τραγικό τέλος βρήκαν και η μητέρα και ο αδελφός του, ο οποίος έπασχε από ψυχικό νόσημα.

Την στιγμή της τραγωδίας με τον Παναγιώτη Μαυρίκο είχε καταγράψει στις 10/06/2016 η κάμερα του newsit.gr.

Παναγιώτης Μαυρίκος – Πραγματικά μια δραματική ιστορία που “δένει κόμπο” το στομάχι

Η τελευταία πράξη του δράματος, γράφτηκε σήμερα, Τετάρτη 09.10.2019, στη Δραπετσώνα. Εκεί όπου ένα αυτοκίνητο “μπήκε” με μεγάλη ταχύτητα στο Νέο Μώλο και “βούτηξε” στην θάλασσα.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δυο άνθρωποι και όπως μετέδωσε νωρίτερα το  newsit.gr επρόκειτο για μητέρα και γιό!

Τελικά ανασύρθηκαν νεκροί και έγινε γνωστό το οικογενειακό δράμα. Ήταν η 76χρονη μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, Σοφία και ο 53χρονος αδελφός του, Θεόδωρος.

Κι εδώ ξεκινά το δράμα. Όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία “δείχνουν” πως το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Αρχικά γνωρίζαμε από νωρίς πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Το πιο σοκαριστικό από όλα, όμως, είναι αυτή η πρόταση: “Προτιμώ να σκοτωθώ και να τον σκοτώσω, παρά να ζω σ’ αυτή την κοινωνία και να το ξαναπάρουν να το δω έτσι το παιδί μου“.

Αυτό έλεγε πριν 13 μόλις μήνες η Σοφία Μαυρίκου, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης. Σε συνεντεύξεις της είχε αποκαλύψει πως είχε χάσει μια κόρη σε ηλικία 16 ετών από καρκίνο, αλλά και πως ο γιος της Θοδωρής ήταν αυτιστικός. Σύμφωνα, πάντως, με όσα λέει στο newsit.gr ο Αλέξης Κούγιας, ο 53χρονος ήταν ανίατα ψυχασθενής και συγκεκριμένα έπασχε από σχιζοφρένεια.

Βεβαίως μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, ωστόσο η ανατριχιαστική προαναγγελία που είχε κάνει η Σοφία Μαυρίκου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μοιραίο όχημα που οδηγούσε μπήκε με μεγάλη ταχύτητα και όπως λέμε λαϊκά “στη ζούλα” πριν τον διπλό, τραγικό θάνατο, συνηγορούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Παναγιώτης Μαυρίκος – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας στο newsit.gr

“Είναι δυστυχώς η τραγική αυλαία ενός δράματος. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια όλη κατέρρευσε.

Η σύζυγός του και τα παιδιά του λόγω της παντελούς έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι οι τράπεζες πήραν το σπίτι τους στη Βάρκιζα, έφυγε για τον Βόλο, όπου ζει με τη βοήθεια συγγενών.

Η μητέρα και ο ανίατα πάσχων αδελφός, ο οποίος είχε βαριά ψυχασθένεια -σχιζοφρένεια εκ γενετής- ζούσαν, γιατί πλέον δεν είχαν που να μείνουν, σε τραγικές συνθήκες στη Δραπετσώνα.

Δεν είχα στην κυριολεξία, ούτε νερό. Η μητέρα προσπαθούσε να πωλήσει τους τίτλους της «Ακρόπολης», του «Ελληνικού Βορά» και των «Αθλητικών Νέων» μήπως εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας και στους δύο. Δεν γνωρίζω τι θα πει το πόρισμα της Αστυνομίας, δίνω όμως πολλές πιθανότητες στην αυτοχειρία

Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Μαυρίκος είχε χρήματα από τους εκβιασμούς, νομίζω σήμερα θα νιώθουν πολύ άσχημα. Ήταν μια τραγική οικογένεια. “Έφυγαν” όλοι τους, όχι με φυσικό θάνατο”.

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο newsit.gr

Παναγιώτης Μαυρίκος – Οι μαρτυρίες για την τελευταία πράξη του δράματος

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο σημείο, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις