Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκαναν λευκά Χριστούγεννα! Κρύο και παιχνίδια στα χιόνια – Πού «πάγωσε» το θερμόμετρο

Έκαναν λευκά Χριστούγεννα! Κρύο και παιχνίδια στα χιόνια – Πού «πάγωσε» το θερμόμετρο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα λευκά ντύθηκε μεγάλος μέρος της χώρας ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Την ευκαιρία να κάνουν λευκά Χριστούγεννα είχαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες στην επαρχία. Πυκνό χιόνι έπεσε στην ορεινή Βοιωτία. Στον δρόμο για το Λιβάδι Αράχωβας χιόνιζε από το πρωί.

Χιονόνερο στην Αράχωβα. Η πρόσβαση στο Λιβαδι Αράχωβας δεν απαιτεί αλυσίδες ακόμη. Χιονίζει ασθενώς.Όμως λίγα χιλιόμετρα μετά το τέλος του οικισμού Λιβάδι Αράχωβας χρειάζονται αλυσίδες για τους επισκέπτες προς Παρνασσό και Επτάλοφο.Στο βίντεο ο δρόμος από διασταύρωση (μετά το Λιβάδι Αράχωβας) προς χιονοδρομικό Κελάρια Παρνασσού.

Gepostet von Arahova-meteo.gr am Dienstag, 25. Dezember 2018

Χιονόπτωση και στην Αράχωβα!(Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κώστα Ταμβάκη).

Gepostet von Arahova-meteo.gr am Dienstag, 25. Dezember 2018

Λευκό τοπίο στο χιονοδρομικό του Παρνασσού. Σύμφωνα με την Τροχαία οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Ευρυτανίας και της Βοιωτίας.

https://www.facebook.com/Arachovameteo/posts/282229242481698

Στα λευκά ντύθηκε και το Περτούλι στον Νομό Τρικάλων. Η θερμοκρασία έπεσε στο μηδέν και η χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Έτοιμο το χιονοδρομικό κέντρο υποδέχεται τους επισκέπτες.

Χιόνι έπεσε και στα ορεινά της Λέσβου. Στα χωριά Αγιάσος, Σκούταρο, Άγρα και Μεγαλοχώρι το έστρωσε για τα καλά.

Πρωταθλητές στο…κρύο

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Καρπενήσι όπου το θερμόμετρο έδειξε -5. Στα Άγραφα η θερμοκρασία κατρακύλησε στους -4, στα Τρίκαλα Κορινθίας -3, και στα Βίλια Αττικής -1 βαθμούς Κελσίου. Στο Μέτσοβο το θερμόμετρο έδειξε -7 και στη Μαυροπηγή Κοζάνης τους -5.

Τα ορεινά της Φλώρινας ντύθηκαν κι αυτά στα λευκά. Το θερμόμετρο πάγωσε στους -6 βαθμούς. Στη Βασιλίτσα στους -7. Στο Καϊμάκτσαλαν -9. Και στο Σέλι τους -11!

Το χιονοδρομικό στο Πισοδέρι γέμισε από λάτρεις του σκι. Τα παιδιά χάρηκαν το χιόνι και έφτιαξαν χιονανθρώπους ενώ έπαιξαν και χιονοπόλεμο. Οι κάτοικοι βγήκαν με τα φτυάρια να καθαρίσουν τους δρόμους και τις αυλές τους αλλά και να «απεγκλωβίσουν» τα αυτοκίνητα τους που είχαν καλυφθεί από το χιόνι.

Δείτε το βίντεο του Alpha

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις