Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Άνοιξη… “τέλος” – Θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από το 0! Καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι

Καιρός: Άνοιξη… “τέλος” – Θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από το 0! Καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι

Ανοιξιάτικος καιρός… τέλος.
Χιονοπτώσεις, βροχές και δυνατοί άνεμοι.
Πότε βελτιώνονται ξανά οι καιρικές συνθήκες.
Τι δηλώνει στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός.

Μας… αποχαιρετά όπως όλα δείχνουν ο ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών, αφού ήδη έχει ξεκινήσει επιδείνωσή του η οποία θα γίνει ακόμα πιο έντονα αισθητή από αύριο Τετάρτη (27.03.2019).

Η μεταβολή ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βουνά, καθώς ο Μάρτης από ότι φαίνεται μετά την ανοιξιάτικη συμπεριφορά του θα το γυρίσει σε χειμώνα, όπως σημειώνει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Όπως τονίζει, από Τετάρτη έρχεται η ουσιαστική μεταβολή του καιρού, με κακοκαιρία από τα δυτικά και τα βόρεια, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω, από την άλλη οι νοτιάδες θα γυρίσουν σιγά σιγά σε βοριάδες και θα φτάσουν στο Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ δυσκολεύοντας τις θαλάσσιας συγκοινωνίες.

Πέφτει κάτω από το 0 η θερμοκρασία!

Η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου κάθε μέρα, έτσι μετά τα “23αρια” αναμένεται να φτάσει στους 12 ακόμα και στους 10 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, ενώ η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν, με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστούν τα βουνά της Κρήτης. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τελευταίοι σταθμοί αυτής της κακοκαιρίας.

Στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και στα βόρεια με περισσότερη ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο του υδραργύρου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις