Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Ωκεανίς: -6 βαθμοί Κελσίου στην Φλώρινα!

καιρός
Φωτογραφία από: Youtube

Αγριεμένος καιρός “χτυπά” την βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες αρκετά υπό του μηδενός.
“Πάγωσαν” Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη. Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλατιέρες και υδροφόρες.
Χιονίζει και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα και πολλές ακόμη περιοχές.
Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες από την επέλαση του χιονιά.

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία “Ωκεανίδα” στη Βόρεια Ελλάδα και ο καιρός δείχνει πως ο χειμώνας είναι εδώ!

Καιρός – “Παγωμένη” η βόρεια Ελλάδα – Σε επιφυλακή οι Αρχές στην συμπρωτεύουσα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν “κολλημένο” στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Στα λευκά ντύθηκε -για τρίτη φορά το φετινό χειμώνα- η Θεσσαλονίκη. Από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση σε ολόκληρο το νομό με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο.

Νιφάδες πέφτουν και στο κέντρο της πόλης, ενώ στους δρόμους έχουν ήδη βγει οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

 

καιρός

“Από τα ξημερώματα που ξεκίνησε να χιονίζει είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε συσκευάσει 3.000 σακιά με αλάτι και τα έχουμε στη διάθεση των δημοτών. Από νωρίς δουλεύουν οι υδροφόρες, οι μικρές και οι μεγάλες αλατιέρες διότι οι μετεωρολόγοι δίνουν ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Στο Ασβεστοχώρι αυτή την ώρα σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση και σε κάποια σημεία φαίνεται ότι το έχει «στρώσει».

καιρός

Καιρός – Χιόνια και σε Κοζάνη – Πτολεμαϊδα

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Την ίδια ώρα, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 23.02.2019, σημειώνονται χιονοπτώσεις, κατά περιόδους έντονες, σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού, από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, μηχανήματα της Π.Ε. παραμένουν σε ετοιμότητα, είτε επιχειρούν ήδη με μοναδικό σκοπό να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στα πεδινά του Νομού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχει πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Στα… λευκά έχει ντυθεί και το Κιλκίς και φυσικά πολλές ακόμη περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Επί ποδός οι κοινωνικές δομές στην Θεσσαλονίκη

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί από σήμερα έως και την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Φίλυρο όπου η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο 23.02.2019

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα Βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειονανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Η Ωκεανίς… είναι εδώ με χιόνια και πολύ κρύο!

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην Ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400 – 500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
|Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Βόρεια βορειονανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / voria.gr / seleo.gr / trikalavoice.gr / trikalavoice.gr / thessnews.gr / kozan.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις