Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Συλλαλητήριο: Πού και πότε περιμένουμε βροχές

συλλαλητήριο καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο καιρός έχει από απόψε, Σάββατο 19.01.2019, “χαλάσει” και πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι… στο πλάι των διαδηλωτών.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ για το newsit.gr.
Τι καιρό περιμένουμε από την Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Καιρός για… συλλαλητήριο. Αυτό σκέφτονται πολλοί συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει να “κατέβουν” στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή, 20.01.2019, στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο καιρός έχει… αγριέψει ήδη από απόψε, Σάββατο 19.01.2019 και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους περιμένουμε βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, το συλλαλητήριο δεν… κινδυνεύει από τις καιρικές συνθήκες. “Βέβαια με τον καιρό κανείς δεν παίζει”, τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα δείχνουν πως ο καιρός αναμένεται να αποδειχθεί σύμμαχος όλων όσοι θα θελήσουν να βρεθούν στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέει ο Νίκος Καντερές στο newsit.gr: “Οι βροχές οι οποίες σημειώνονται και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σήμερα Σάββατο, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Βεβαίως, οι περισσότερες σημειώνονται στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Υπάρχει ένα νοτιοδυτικό ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βοηθάει να υπάρχουν αυτές οι βροχές.

Νομίζω, όμως, ότι οι σημερινές βροχές είναι προμετωπικές, όπως λέμε οι μετεωρολόγοι και πιστεύω ότι αύριο, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο καιρός, στην Αθήνα ειδικότερα, οι πιθανότητες βροχής είναι μικρότερες. Γιατί οι προμετωπικές ήδη εκδηλώνονται, θα πρέπει να σταματήσουν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα άνοιγμα του καιρού αύριο και να ξαναβρέξει προς το απόγευμα, πιθανόν. Και να βρέξει αύριο, οι βροχές θα είναι πάρα πολύ ασθενείς, ίσως να μη βρέξει και καθόλου.

Νομίζω ότι δεν θα αποτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την καθολική κάθοδο των ανθρώπων από το λεκανοπέδιο, γιατί από την υπόλοιπη Ελλάδα ήδη έρχονται. Βέβαια, με τον καιρό κανείς δεν παίζει, πιστεύω όμως ότι με τις σημερινές βροχές θα ξεσπάσει, κατά κάποιον τρόπο, ο καιρός και αύριο (σ.σ. Κυριακή) θα υπάρχει αυτό το διάστημα βελτίωσης, έτσι ώστε οι καιρικές συνθήκες να μην αποτελέσουν εμπόδιο στη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση που θα γίνει για το θέμα της Μακεδονίας, ενόψει της ψήφισης του νόμου για τις Πρέσπες.

Από τη θάλασσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για όσους έρχονται από τα νησιά. Όσοι ταξιδεύουν με τα λεωφορεία, θα συναντήσουν κατά τόπους βροχές, όχι ισχυρές. Ούτε καταιγίδες θα υπάρχουν.

Τη Δευτέρα θα έχουμε βελτίωση του καιρού, Τρίτη προς Τετάρτη έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει περισσότερες βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Δεν θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θα έχουμε κρύα, απλώς, κατά περιόδους, θα σημειώνονται βροχές οι οποίες, κατά τόπους θα είναι δυνατές.

Καιρός: Ακούστε όσα λέει ο Νίκος Καντερές στο newsit.gr

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Δημοψήφισμα ζητούν Ξαρχάκος, Αθερίδης, Διγενή, Παπακωνσταντίνου για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις