Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια, καταιγίδες και… λυσσομανά η “Διδώ”!

καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Η κακοκαιρία Διδώ είναι εδώ και δεν λέει λέει να σταματήσει να προκαλεί προβλήματα.
Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος, αλλά και χιόνια σε διάφορες περιοχές συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας.
Βούλιαξαν στο νερό η Ζαγορά Πηλίου, η Αγιά Λάρισας και η Μακρινίτσα με ρεκόρ βροχής.
Παραμένει και την Πέμπτη (12.12.2019) η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές.
Δείτε πού θα χτυπήσει με ισχυρές καταιγίδες η Διδώ.

Η Διδώ είναι εδώ, σφυροκοπά την Ελλάδα και ο καιρός έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα. Οι ουρανοί έχουν ανοίξει για τα καλά και υπάρχουν πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Αττική φυσικά να μην αποτελεί εξαίρεση, αφού σφοδρές καταιγίδες έπληξαν αρκετά σημεία του λεκανοπεδίου δημιουργώντας… κομφούζιο στους δρόμους.. Στην Χαλκιδική έχουν κοπεί δρόμοι στα δύο από τις πλημμύρες, ενώ μέχρι αργά το βράδυ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να προσεγγίσουν ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί από τα νερά.  

Οι προγνώσεις πάντως επαληθεύτηκαν, σύμφωνα με τις οποίες ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έπλητταν την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας κατά την Τετάρτη 11/12 όπως αναφέρει το meteo.

Click4more: Ο καιρός τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12, τα ύψη αυτά ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 100 χιλιοστά σε διάστημα μικρότερο του εικοσιτετραώρου.

Πιο συγκεκριμένα, και ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος βροχής έφτασε τα 158 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά Λάρισας τα 134 χιλιοστά και στη Μακρινίτσα τα 126 χιλιοστά.

 

Κομμένοι δρόμοι και προβλήματα στη Χαλκιδική

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι.

Λόγω υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπή η κυκλοφορία στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγκιτσίου, καθώς και στο 1ο χλμ Ορμύλιας – Βράσταμων.

Δέντρο έπεσε το πρωί στον παλιό επαρχιακό δρόμο Νικήτης – Μεταμόρφωσης και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

Τα προβλήματα παραμένουν ακόμα στο 31ο χλμ της Ε.Ο. Πολυγύρου – Ιερισσού καθώς και από το 8ο έως το 11ο χλμ Βαρβάρας – Ολυμπιάδας προς την Ολυμπιάδα.

Click4more: Λάρισα: Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας! video

Συνεχίζονται επίσης τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Χωρίς ρεύμα παραμένει από την Τρίτη (10.12.2019) το Πευκοχώρι, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στο Παλιούρι και στην Κρυοπηγή. Χωρίς ρεύμα και περιοχές στην πόλη των Ν. Μουδανιών.

Μούλιασαν Λάρισα, Εύβοια και Ρόδος

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία “Διδώ” στη Λάρισα, την Εύβοια και τη Ρόδο. Στην Αγιά Λάρισας, οι κάτοικοι στα παράλια αποκλείστηκαν μετά τη νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, τα ρέματα κατέβασαν μεγάλη ποσότητα νερού. Η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό διακόπηκε σε τρία σημεία, δηλαδή στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίκα. Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό παρέσυρε αντικείμενα στους δρόμους που θύμιζαν θυμίζουν ποτάμια.

Στη βόρεια Εύβοια, η βροχή που έπεφτε ήταν αρκετή για να καταρρεύσει σαν “χάρτινος πύργος” η γέφυρα στη περιοχή Αρτεμίσιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ενώ από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς έτυχε να μην περνάει κάποιο όχημα την ώρα που γκρεμίστηκε η γέφυρα.

Στη Ρόδο, επίσης, οι… ουρανοί άνοιξαν, χαλαζόπτωση έπληξε μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στις κεντρικές οδούς, οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Αλλά η Διδώ έχει και ωραία της, όπως στη Βασιλίτσα Γρεβενών, με μισό μέτρο χιόνι και… παραπάνω. Οι φωτογραφίες που μας χαρίζει η Διδώ αποκαλύπτουν ένα ιδανικό χειμωνιάτικο σκηνικό, ακόμη περισσότερο θελκτικό με τα Χριστούγεννα να είναι προ των θυρών.

Στα λευκά το Μιτσικέλι

Δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου… Και ο χειμώνας είναι εδώ! Το τελευταίο βαρομετρικό έφερε βροχές σε όλη την Ήπειρο έφερε όμως και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά! Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Μιτσικέλι.

Οι κορυφές του σήμερα είναι ντυμένες στα λευκά κι έτσι καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης που με την σειρά τους έχουν παραδοθεί στις ριπές του ανέμου.

Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα, αλλά όπως και να έχει η Αράχωβα ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες παραμένει πανέμορφη όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες!

Δεν σταματά εδώ η κακοκαιρία όμως!

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να “δώσει” και την Πέμπτη, 12.12.2019, ο καιρός, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, στην Κεντρική, Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη, 12.12.2019

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ο καιρός… χειμωνιάτικος.

Click4more: Εντυπωσιακό βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Διδώ από την Αθήνα!

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 16 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Πηγές: halkidikinews.gr, epirusport.gr,, eviazoom.grkozanimedia.gr , onlarissa.gr 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις