Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτο! Πεντάχρονος χάθηκε στην έρημο και βρέθηκε σώος 24 ώρες μετά

Απίστευτο! Πεντάχρονος χάθηκε στην έρημο και βρέθηκε σώος 24 ώρες μετά

Ο 5χρονος Μπενχαμίν είναι το πρόσωπο των ημερών στην Αργεντινή. Γιατί κατάφερε να επιβιώσει 24 ώρες μόνος του στην έρημο!

Το 5χρονο αγόρι χάθηκε κατά τη διάρκεια εκδρομής με την οικογένειά του σε έρημο στη δυτική Αργεντινή. Πέρασαν 24 ώρες έως ότου να τον βρει, ευτυχώς σώο και αβλαβή, ο Αλμπέρτο Οντιβέρος, πρώην οδηγός μοτοσικλέτας με συμμετοχές στο Ράλι Ντακάρ.

Από τη στιγμή που οι γονείς του κατάλαβαν πως ο μικρός Μπενχαμίν είχε χαθεί, ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του. 1.000 εθελοντές συμμετείχαν, μαζί με τις αρχές της επαρχίας Σαν Χουάν, στις έρευνες για να βρεθεί το 5χρονο αγόρι που έκανε όλη την Αργεντινή να… καρδιοχτυπήσει.

Τελικά, ήταν ο Αλμπέρτο Οντιβέρος, ένας πρώην οδηγός μηχανής με συμμετοχή στο Ράλι Ντακάρ, εκείνος που τον βρήκε. Ο 5χρονος Μπενχαμίν βρέθηκε σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το σημείο όπου τον είχαν δει για τελευταία φορά!

“Κρύωνα, δεν κοιμήθηκα καλά, έγειρα πάνω σε ένα βράχο”, διηγήθηκε το αγοράκι στην εφημερίδα Clarin όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες Τρίτη, προσθέτοντας ότι ήπιε νερό από ένα ρυάκι και έφαγε χορτάρι. Το παιδί νοσηλεύτηκε με ελαφρά αφυδάτωση αλλά πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

“Πέρασε 24 ώρες στη φύση, δεν είναι και λίγο”, δήλωσε ο Αλμπέρτο Οντιβέρος, υπογραμμίζοντας ότι στην περιοχή όπου χάθηκε ο 5χρονος υπάρχουν πούμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις