Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Huawei: «Σέντρα» με δίκτυο 5G στο «Κόπα Άφρικα 2019»!

Huawei: «Σέντρα» με δίκτυο 5G στο «Κόπα Άφρικα 2019»!

Σε δοκιμαστική λειτουργία δίκτυο 5G θα θέσει ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Huawei κατά τη διάρκεια του «Κόπα Άφρικα 2019» στα γήπεδα της Αιγύπτου.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για την αφρικανική ήπειρο «Κόπα Άφρικα 2019», δεν αποτελεί μόνον μία μεγάλη αθλητική αναμέτρηση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, αλλά και μία αναμέτρηση των εταιρειών – όπως η Huawei – που θα επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αναδείξουν την υπεροχή τους στο τεχνολογικό και εμπορικό πεδίο.

Απόδειξη, η απόφαση του κινέζικου ομίλου να λανσάρει δοκιμαστικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο από τις 15 Ιουνίου, το προηγμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πέμπτης γενιάς, το λεγόμενο «5G», καθ’ όλη την περίοδο των αγώνων, που θα κρατήσουν περίπου ένα μήνα.

Αυτό γνωστοποίησε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι κατά τη συνάντηση, παρουσία και του υπουργού Επικοινωνιών κ. Τααλάτ, με τον αντιπρόεδρο της εν λόγω εταιρείας κ. Τζίι και υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού ομίλου στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, όπως καταγράφει και το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, η Χώρα του Νείλου συνεργάζεται με τον κινεζικό αυτό όμιλο και σε θέματα που αφορούν στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις