Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ισπανία: Διασώθηκαν εκατοντάδες μικρά σκυλιά από παράνομες φάρμες

Ισπανία: Διασώθηκαν εκατοντάδες μικρά σκυλιά από παράνομες φάρμες

270 σκύλους μικρού μεγέθους διέσωσε η αστυνομία στην Ισπανία έπειτα από εφόδους σε δύο παράνομες φάρμες με κουτάβια την Πέμπτη (23.1.2020).

Πολλά από τα σκυλάκια ήταν στριμωγμένα σε κλουβιά, ενώ βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές στην Ισπανία, οι οποίες συνέλαβαν πέντε ανθρώπους στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαβγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.

Ισπανία: Δράστες κτηνίατροι!

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης.

Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.

Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις