Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Μουτρωμένη”… η Βασίλισσα στο μπαλκόνι του Παλατιού – Video [pics]

“Μουτρωμένη”… η Βασίλισσα στο μπαλκόνι του Παλατιού – Video [pics]
φωτογραφία: Reuters

Αίσθηση προκάλεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ που… πιάστηκε την Κυριακή (11.11.2018) να παρακολουθεί συνοφρυωμένη τη μεγαλειώδη τελετή της 100ής επετείου ανακωχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λονδίνο.

Οι κάμερες έδειχναν την κατάθεση στεφάνων από τον Πρίγκιπα Κάρολο και κατόπιν από τους Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι αλλά όταν οι τηλεοπτικοί φακοί στράφηκαν στο μπαλκόνι του Παλατιού και εστίασαν στη Βασίλισσα, η 92χρονη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας δεν φαινόταν και στα… καλύτερά της.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα μπορούσαν να πουν ότι για την κακή διάθεση της Ελισάβετ ίσως να ευθύνεται κι η παρουσία της Καμίλα δεξιά της.

Δεν υφίσταται τέτοιος λόγος, αφού οι σχέσεις πεθεράς και νύφης δεν σκιάζονται από σύννεφα, κάτι που δεν ισχύει με την Μέγκαν!

Τελευταία εστία διαφωνίας – μετά και τα παρατράγουδα στο γάμο – ανάμεσά τους έχει ακουστεί ότι είναι η έντονη επιθυμία της Δούκισσας του Σάσεξ να φορέσει την βασιλική τιάρα…

Πίσω στα της τελετής της Εκατονταετηρίδας από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή (11.11.2018) στο Λονδίνο παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων, σε μία ιστορική πράξη συμφιλίωσης, ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

Πρόεδρος Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πλαισιωνόταν από την Κέιτ και την Καμίλα, παρακολούθησε τον Πρίγκιπα Κάρολο και τους Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι να αποδίδουν τιμές στους ήρωες του Μεγάλου Πολέμου, όπως ονομάζεται ο Α’ Παγκόσμιος.

Εν τω μεταξύ, η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν, παρέστη για πρώτη φορά την διαδικασία υπό επίσημη ιδιότητα.

Να σημειωθεί ότι ο 97χρονος Πρίγκιπας Φίλιππος δεν έδωσε το παρών για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, καθώς είναι ήδη επίσημα γνωστή η αδυναμία του να παρευρεθεί σε δημόσιες εκδηλώσεις για φυσικούς λόγους ηλικίας.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, ο Δούκας του Σάσεξ, ο Δούκας της Υόρκης, ο κόμης του Έσεξ, η Βασίλισσα Πριγκίπισσα, ο Δούκας του Κεντ και ο Πρίγκηπας Μιχαήλ του Κεντ, έδωσαν αναμνηστικά βραβεία στους βετεράνους πολεμιστές.

Τέλος, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των  Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσαν, επίσης, στεφάνια στο Μνημείο του Whitehall, μαζί με τον αρχηγό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Σερ Βινς Κέιμπλ, τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμ Χαντ και τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Η παραδοσιακή σιγή 2′ πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. (ώρα Βρετανίας) και σηματοδοτήθηκε από τις κωδωνοκρουσίες του Μπιγκ Μπεν – παρά τις συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισής του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις